IPJ: Acțiuni în sistem integrat

SUTE DE PERSOANE VERIFICATE DE POLIȚIȘTI ȘI JANDARMI ÎN MUNICIPIUL BISTRIȚA

Restricțiile dispuse prin ordonanțele militare sunt pentru siguranța dumneavoastră! Fiți responsabili, respectați-le!

Ieri, 7 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au acționat în sistem integrat, împreună cu jandarmi și militari, pentru a se asigura de faptul că sunt respectate toate măsurile dispuse prin ordonanțele militare și care au ca scop prevenirea răspândirii CoVid-19.

Controalele au fost desfășurate în municipiul Bistrița, în zona gării, autogării, a unor supermarketuri, piețelor, dar și în zona unor magazine cu materiale de construcții.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, au fost verificate peste 700 de persoane, iar în cele mai multe cazuri cei legitimați și-au putut justifica prezența în afara locuinței și au avut asupra lor documentele necesare.

Au existat însă și cazuri pentru care cei verificați nu au putut justifica deplasarea în afara locuinței, fiind astfel aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 60.000 de lei. Exemplificăm cazul unui tânăr din Reteag care nu avea asupra sa documentele necesare și a încercat să-și justifice prezența într-un supermarket din municipiul Bistrița, de unde a cumpărat 2 energizante.

La acțiuni au participat 31 de polițiști din cadrul serviciilor de Ordine Publică, Investigarea Criminalității Economice, Acțiuni Speciale și Investigații Criminale, 8 jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Gelu Voievod” și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.