IPJ: Acțiuni în trafic

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei care au atribuții pe această linie au desfășurat acțiuni în trafic, în tot județul, pentru informarea populației cu privire la noile prevederi legale referitoare la utilizarea telefonului mobil la volan.

Noile modificări vor intra în vigoare sâmbătă, 12 octombrie a.c.

Poliţiştii cu atribuții pe linie rutieră din județul Bistrița-Năsăud i-au informat pe conducătorii auto cu privire la faptul că, pentru cei care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului sancțiunile vor fi, începând de mâine, mai dure.

Explicațiile polițiștilor au fost dublate de flyere cu modificările adoptate prin Ordonanța nr. 11 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, care au fost înmânate șoferilor opriți în trafic.

În perioada următoare, polițiștii rutieri continuă acțiunile de informare a conducătorilor auto cu privire la modificări legislative, în cadrul cărora vor înmâna materiale de informare.

Vă reamintim faptul că, spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.

https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/alege-viata-fara-mobil-cand-conduceti