IPJ: Acțiuni la Bistrița

ZILELE BISTRIȚEI ÎN SIGURANȚĂ!

Polițiștii bistrițeni vor fi la datorie, pentru ca evenimentele organizate în contextul sărbătoririi zilelor orașului Bistrița să se desfășoare în siguranță

În acest sfârșit de săptămână, în contextul evenimentelor organizate pentru sărbătorirea celor 758 de ani de atestare documentară a Bistriței, a fost suplimentat dispozitivul care acționează pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum și protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Polițiștii vor acționa, în sistem integrat, împreună cu jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Astfel, pe pietonalul Liviu Rebreanu, în zona parcurilor, a ștrandului municipal și pădurea Schullerwald, zone unde vor avea loc evenimente la care sunt așteptate numeroase persoane, forțele de ordine vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale.

Totodată, în proximitatea desfășurării unor evenimente, unde se preconizează un aflux mare de autoturisme și persoane, au fost suplimentate echipajele care asigură afluirea/defluirea traficului rutier și pietonal.

Polițiștii recomandă bistrițenilor care doresc să participe la evenimentele organizate să folosească mijloacele de transport în comun, iar celor care doresc totuși să vină cu autoturismul, să respecte regulile stabilite de organizatori, indicațiile polițiștilor care dirijează circulația și să parcheze regulamentar.

Un alt obiectiv al autorităţilor este descurajarea şi combaterea consumului de substanţe interzise, sens în care, zilnic, în zona pietonală, polițiștii de la Prevenirea Criminalității, împreună cu jandarmi organizează activități informativ-preventive, cu experimente inedite, în cadrul unui Infopoint. Totodată, polițiștii rutieri vor face controale în trafic, în cadrul cărora vor folosi aparatele etilotest și drugtest.

În cele 3 zile, aproximativ 70 de polițiști vor fi la datorie, pentru ca evenimentele organizate să se desfășoare în siguranță.

Ca să petreceți un sfârșit de săptămână fără evenimente nedorite, țineți cont de următoarele sfaturi:

În zonele aglomerate să fiţi foarte atenţi cu banii, telefoanele  şi obiectele personale, iar dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

Conducătorilor auto le recomandăm să nu se urce la volan dacă au consumat alcool, să conducă prudent, să respecte regulile de circulație  și să acorde o atenție sporită pietonilor.

Pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat, ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!