IPJ: Acțiuni Poliție

Două mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiștii de la Urmăriri

La data de 18 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale,  Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Bistrița, pe numele unui tânăr, de 24 de ani, din Bistrița. Tânărul a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și a fost încarcerat de polițiști în penitenciar.

La aceeași dată, polițiștii au mai pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Cluj-Napoca, la data de 14 noiembrie a.c.. Mandatul a fost emis pe numele unui bărbat, de 41 de ani, din Cluj-Napoca, condamnat la pedeapsa de 1 an, 9 luni și 20 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Depistată la volanul unui autoturism, deși consumase alcool

În noaptea de 18/19 noiembrie a.c., în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bistrița  au depistat, în trafic, un autoturism care se deplasa pe strada Calea Moldovei din Bistrița.

La volan a fost identificată o tânără, de 21 de ani, din Coșbuc care se afla sub influența alcoolului. Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condusă la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză s-a înregistrat dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Bistrița.

Material lemnos în valoare de peste 23.000 de lei și sancțiuni în cuantum de 24.000 de lei, aplicate de polițiști și specialiști silvici, în urma controalelor pe linie silvică

În perioada 18-19 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și Direcției Silvice Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea delictelor silvice, combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.

În cadrul acțiunii,  au fost desfășurate controale și verificări de specialitate la 2 depozite de material lemnos din Ciceu Giurgești și Bistrița Bârgăului. Totodată, au fost oprite pentru control 27 de autovehicule, dintre care 18 transporturi de material lemnos. Au mai fost legitimate 41 de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de27.900 lei. Din totalul acestora, 10 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 171/2010, în valoare de 24.000 lei, iar ca măsură complementară, a fost confiscată cantitatea totală de 61,96 metri cubi de material lemnos, în valoare de 23.314 lei.

Tot în cadrul acțiunii, au mai fost aplicate 6 sancțiuni pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002, în valoare de 2.900 lei și o sancțiune a fost aplicată conform Legii 132/2017, în valoare de 1.000 lei. Tot ca măsuri complementare, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare și un permis de conducere.

La acțiune au participat și polițiști ai secțiilor de poliție rurală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, reprezentanți ai ocoalelor silvice de regim, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

ATENȚIE! Conform art. 335, alin (3) din Codul Penal

Persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis, are permisul retras, anulat sau suspendat, ori se afla sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani !

La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei02.20, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit pentru control un autoturism, iar la volan au identificat un tânăr de 17 ani care nu deținea permis de conducere.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autoturismul i-ar fi fost încredințat pentru a-l conduce de către proprietara acestuia, o tânără de 19 ani, din  Mijlocenii Bârgăului.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea vehiculului unei persoane care nu deține permis de conducere.

 Gălățean depistat sub influența alcoolului, de polițiștii din Prundu Bârgăului

La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 03.40, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat, în flagrant delict, un conducător auto aflat sub influența alcoolului.

În fapt, polițiștii au oprit, pentru verificări, un autoturism care circula pe strada Secul Mare din Prundu Bârgăului, iar la volan au identificat un tânăr, de 24 ani, din județul Galați. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului.