IPJ: Acțiuni preventive

În acest sfârșit de săptămână polițiștii bistrițeni au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere, în contextul unor evenimente și manifestări publice. 

În perioada 16-18 august, polițiștii bistrițeni au organizat și desfășurat activități preventive, acționând suplimentar în zona desfășurării unor evenimente cultural-artistice, pe raza județului. Acțiunile au vizat creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și prevenirea accidentelor de circulație.

Astfel că, în perioada 17-18 august, 65 de poliţişti împreună cu jandarmi, polițiști locali şi voluntari au asigurat toate măsurile pentru ca “Festivalul Usturoiului în ținutul contelui Dracula” să se desfășoare în condiții de siguranță. Pentru un plus de siguranță, traficul rutier pe DN 17 a fost monitorizat de un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne care a survolat zona. De asemenea, polițiștii de la rutieră au desfășurat activități de fluidizare și monitorizare a traficului rutier pentru preîntâmpinarea unor incidente.

De asemenea, la data de 18 august a.c., în intervalul orar 09.00-18.00, în localitatea Ciceu Corabia a avut loc serbarea Zilelor Cetății Ciceului, context în care măsurile de ordine şi siguranţă publică au fost luate de poliţişti de ordine şi siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru Rareş şi jandarmi de la Plutonul de Jandarmi Beclean.

Totodată, duminică, 18 august a.c., polițiștii de la Secția 5 Poliție Rurală Petru Rareș, împreună cu jandarmi au acționat pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică în localitatea Târlișua, unde au avut loc diverse concursuri.

Ca urmare a neregulilor constatate de polițiști în trafic, au fost aplicate 349 de sancţiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancțiunilor este de 88.850 lei. Totodată, au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.