IPJ: Acțiuni preventive

Acțiunile pentru siguranța traficului rutier, desfășurate de polițiștii din Bistrița-Năsăud, în acest sfârșit de săptămână, au avut ca rezultat reținerea a 35 de permise de conducere.

În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud şi cei ai structurilor de poliţie rutieră orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Pentru abaterile constatate la nivel județean au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 137.695 de lei, au fost reținute 35 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Vineri și sâmbătă, polițiștii Serviciului Rutier au acționat, cu autospecialele dotate cu radar, pe drumul național 17D, pe vale Someșului, pentru prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul vitezei excesive. Cu această ocazie au fost constatate și aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare 25270 de lei și au fost reținute 11 permise de conducere.

De asemenea, în noaptea de 8/9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud, împreună cu cei din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au organizat și desfășurat o acțiune în scopul prevenirii și combaterii accidentelor de circulație, precum și pentru disciplinarea participanților la trafic. Astfel, au fost oprite în trafic și verificate 98 de autoturisme și legitimate 130 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.990, au fost reținute un certificat de înmatriculare și 4 permise de conducere.

Duminică, 9 februarie a.c., în intervalul 17.00-20.00, polițiștii din Beclean și ai Secției 4 Poliție Rurală Beclean, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Astfel, au fost controlate 9 localuri publice, în urma cărora au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991.

La data de 7 februarie a.c., polițiștii de la Secția1 Poliție Rurală Bistrița, Postul de poliție Cetate, împreună lucrători din cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru au acționat în zona forestieră de pe raza comunei Cetate, în vederea prevenirii si combaterii delictelor silvice.

Cu această ocazie, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei, pentru nereguli privind transportul materialului lemnos, conform Legii 171/2010, și a fost reținută în vederea confiscării cantitatea de 2 mc material lemnos.