IPJ: Acțiuni preventive

SĂRBĂTORI PASCALE ÎN SIGURANȚĂ

Pentru Sărbători Pascale în siguranță, polițiștii au desfășurat acțiuni preventive în toate domeniile.

În perioada premergătoare sărbătorilor, dar și în noaptea de Înviere, polițiștii bistrițeni au desfășurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație, asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, la data de 25 aprilie a.c., în scopul prevenirii unor abateri ce pot dăuna sănătății publice, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat controale şi verificări de specialitate, la persoanele juridice și la persoane fizice autorizate. Astfel, au fost verificați 29 de operatori economici și au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 52.000 de lei.

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii din Năsăud, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Bistrița-Năsăud și polițiști la Prevenire au desfășurat acțiuni preventive în piața organizată în oraș. Cu această ocazie, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 3180 lei.

În perioada 25- 26 aprilie a.c., polițiștii Serviciului și Biroului de Ordine Publică au acționat în echipe mixte, împreună cu personal specializat din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Bistrița-Năsăud, în municipiul Bistrița. Au fost desfășurate acțiuni și în zona în care a fost autorizat temporar punctul de sacrificare a mieilor, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.200 lei, toate conform H.G. 984/2005.

Tot în perioada 25-26 aprilie, polițiștii de ordine publică și investigații criminale au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale, în zona adiacentă centrelor comerciale de pe raza municipiului Bistrița. Cu această ocazie au depistați și sancționați contravențional 13 cerșetori, 3 dintre aceștia, minori, au fost predați familiilor.

La data de 27 aprilie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, împreună cu polițiști de la economic au acționat pe raza de competență, cu ocazia târgului săptămânal din localitatea Târlișua. Au fost verificați  9 operatori economici, 30 de persoane și autoturisme, iar ca urmare a neregulilor, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.435 de lei.

În noaptea de Înviere, polițiștii din tot județul au acționat în special pentru monitorizarea și fluidizarea traficului rutier, dar și pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică,  în zona bisericilor și mănăstirilor, astfel că nu au fost înregistrate evenimente nedorite.