IPJ: Acțiuni rutiere

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud continuă desfășurarea de acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

În noaptea de 6 august – 7 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier sprijiniți de polițiștii Biroului Rutier au desfăşurat pe raza municipiului Bistrița și în împrejurime o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie provocate de viteza excesivă şi conducerea de autoturisme sub influența alcoolului sau a altor substanțe, acestea fiind unele din cauzele generatoare de accidente de circulaţie.

Scopul poliţiştilor care desfășoară aceste acţiuni este acela de a determina participanţii la trafic să conştientizeze faptul că șofatul și consumul de alcool sau droguri nu sunt compatibile, punând în pericol viața, sănătate și libertatea.

Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren!

Acțiunile pe linie rutieră continua și în zilele următoare, pe raza întregului județ, polițiștii rutieri fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că traficul se desfășoară în condiții de siguranță și sunt respectate normele rutiere.

CONTINUĂ ACȚIUNILE  PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ LA NĂSĂUD

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud sunt prezenți la datorie și în acest weekend, pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri acționează și cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud, cu sprijinul Serviciului Rutier au efectuat o acțiune în trafic, pentru prevenirea și combaterea încălcării regimului legal de viteză (cauză generatoare de accidente rutiere grave), cât și pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihotrop.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

Precizăm faptul că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.