IPJ: Acțiuni Transporturi

ACTIUNI DE VERIFICARE ATRANSPORTULUI DE PERSOANE

În perioada 3-5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud și  structurilor de profil din județ, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier au desfășurat acțiuni, pe raza întregului judeţ, pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.

Acțiunile au vizat atât prevenirea accidentelor rutiere, cât și verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020, pe timpul efectuării transportului de persoane.

Astfel, au fost oprite și controlate 198 de autovehicule, dintre care 31 destinate transportului comun și au fost legitimate peste 200 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 179 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 53.000 de lei, dintre care 26 de sancţiuni pentru nerespectarea Legii 55/2020. Totodată, poliţiştii au reţinut 20 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri recomandă tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte regulile de circulaţie.

De asemenea, celor care călătoresc cu mijloace de transport în comun li se recomandă să păstreze distanțarea fizică și să poarte permanent și corect masca de protecție sanitară.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD