IPJ: Activitate preventivă

APRROAPE DE COMUNITATE

Polițiștii din Zagra au recapitulat cu elevii principalele reguli de circulație pentru ca drumul până la școală și înapoi spre casă, să fie în siguranță

Polițiștii de la Postul de Poliție Zagra, în parteneriat cu cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale ”Nicolae Drăganu” au desfășurat o activitate cu elevii claselor V-VIII din localitate care reprezintă o categorie vulnerabilă.

Astfel, miercuri, 6 octombrie, în curtea școlii, elevii au purtat cu polițiștii discuții libere, pe teme preventive precum siguranța în mediul on-line, reguli de circulație atunci când sunt pasageri în microbuzele școlare, ori pietoni.

Li s-a răspuns la întrebări și s-au recapitulat principalele reguli de circulație și de conduită, iar polițiștii i-au mai sfătuit să aibă mereu o atitudine demnă de un elev, să fie atenți la cei mai mici și să evite conflictele.

Pentru că sunt deja interesați de meseria de polițist, le-au fost prezentate autospeciala de poliție, dotările acesteia, dar și tehnica folosită în misiunile specifice.