IPJ: An Nou în siguranță

Pentru siguranța și sănătatea tuturor, polițiștii bistrițeni vor fi la datorie și în  minivacanța de Anul Nou

Ca în fiecare an, polițiștii bistrițeni vor fi la datorie și în  minivacanța de Anul Nou și vor acționa pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, reducerea riscului rutier, dar și pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului Sars-Cov-2. Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, iar efortul nostru comun, cetățeni și autorități deopotrivă, are drept scop limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS Cov-2.

Astfel, începând de astăzi, 31 decembrie, și până duminică, 3 ianuarie, vor acționa în județul Bistrița-Năsăud 480 de polițiști și polițiști locali. Efectivele de ordine publică vor avea o prezență vizibilă și activă în  teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale și activitățile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, pentru prevenirea eventualelor situații de risc, pe drumurile pe care se înregistrează valori crescute de trafic, de exemplu cele care fac legătura cu zonele comerciale sau stațiunile turistice, polițiștii vor acționa cu efective mărite de poliție rutieră. Astfel, în perioada menționată, acționează aproape 100 de polițiști cu 50 de autospeciale.

O atenție deosebită este acordată acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în Noaptea de Revelion când în mod tradițional se organizau petreceri, cu număr mare de oameni fie în case private sau în diferite localuri, fie în spații deschise. A fost suplimentat efectivul care acționează în ultima noapte din an și vor fi la datorie aproximativ 140 de polițiști cu 73 de autospeciale.

Pentru sănătatea dumneavoastră, evitați aglomerațiile, nu vă expuneți la riscuri, păstrați distanțarea fizică și purtaţi masca de protecție. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine.

•  Efectuați deplasările din intervalul orar 23.00-05.00 , strict pentru motivele permise legal și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

Ieri, 30 decembrie, la nivel județean, 123 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020.

S-a acționat în special în zona centrelor comerciale și au fost verificate 122 de agenți economici care au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale.

Totodată, au fost verificate peste 1400 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. De asemenea, au fost oprite pentru control 91 de autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.500 de lei. Din totalul acestora, 15 sancțiuni, în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00, celelalte fiind aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Respectați regulile privind distanțarea, nu vă expuneţi pericolului de a vă îmbolnăvi şi de a transmite virusul şi celor apropiaţi! 

AN NOU FERICIT ȘI MULTĂ SĂNĂTATE!

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD