IPJ: Arestări dosar înșelăciune

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

TREI ARESTAȚI ÎNTR-UN DOSAR DE ÎNȘELĂCIUNE

Percheziții, rețineri și trei arestări preventive, dispuse într-un dosar penal de înșelăciune, furt și tentativă la înșelăciune, aflat în instrumentarea polițiștilor de la Biroul de Investigații Criminale Bistrița.

La data de 14 iunie a.c., în urma unor percheziții domiciliare efectuate într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor de la Biroul de Investigații Criminale, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a trei persoane, bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, furt și tentativă la înșelăciune. Astăzi, 15 iunie a.c., cei trei fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Duminică, 14 iunie a.c., polițiștii au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, toate pe raza municipiului Bistrița, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, relevante pentru cauză.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada august 2018-martie 2020, trei bărbați cu vârste de 27, 36 și 56 de ani, dar și o femeie în vârstă de 40 de ani, toți din Bistrița, ar fi indus în eroare, prin folosirea unor calități mincinoase, 5 persoane (majoritatea în vârstă, care locuiau singure), determinându-le să contracteze credite pentru achiziționarea unor produse pe care și le însușeau ulterior, fără a mai achita ratele. Totodată, a reieșit faptul că, la data de 26 februarie a.c., tânărul de 27 de ani, împreună cu cel de 36 de ani ar fi sustras, din locuința unui bistrițean, suma de 4700 de lei.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii specializați în investigații criminale au mai stabilit faptul că, în perioada 26 mai-12 iunie 2020, bărbatul de 36 de ani, împreună cu femeia și un alt bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Bistrița, ar fi înșelat prin aceeași metodă alte 3 persoane pe care le-ar fi determinat să le înmâneze diverse sume de bani.  Polițiștii au intrat pe fir înainte ca aceștia să obțină dreptul de proprietate asupra unui apartament situat în Bistrița, estimat la peste 35.000 de euro.

Bărbatul de 51 de ani, cel de 36 de ani și femeia rămân în Arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud pentru următoarele 30 de zile, instanța dispunând arestarea preventivă a acestora.

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale și recuperării prejudiciului, estimat la peste 80.000 de lei.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic.