IPJ: Buletin de presă

Polițiștii vă doresc un sfârșit de săptămână în siguranță, fără evenimente nedorite!

Și în acest sfârșit de săptămână polițiștii vor fi la datorie pentru siguranța dumneavoastră. Cei de la Serviciul Rutier și de la structurile de profil din cadrul polițiilor orășenești și din municipiu vor acționa pentru depistarea în trafic a tuturor celor care încalcă regulile de circulație și pun în pericol siguranța atât a lor, cât și a celorlalți participanți la trafic. Vor fi folosite aparatele radar și etilotest.

Având în vederea faptul că în unele zone este semnalată apariția ceții, recomandăm prudență la volan, asigurarea corespunzătoarea și semnalizarea intenției de schimbare a direcției, creșterea distanței de siguranță între vehicule, folosirea luminilor de ceață din dotarea autovehiculelor. Evitați depășirile riscante, care pot deveni extrem de periculoase în condițiile unei vizibilități mult diminuate.

Conducători auto depistați în trafic cu nereguli

La data de 17 ianuarie a.c., în cadrul activităților preventive, polițiștii din Bistrița l-au depistat și oprit pentru control pe un bărbat de 30 de ani, din Lupeni, județul Hunedoara, care conducea un autoturism pe raza municipiului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Ca urmare a celor constatate, a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis, faptă prevăzută la art. 335 din Codul Penal și pedepsită cu închisoarea.

O problemă nu vine niciodată singură!

La data de 16 ianuarie a.c., în localitatea Șieu a avut loc un accident rutier soldat doar cu avarii. La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 39 de ani, din Șieu, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că bărbatul de 39 de ani nu avea voie să circule cu autoturismul respectiv, întrucât avea numerele provizorii expirate din data de 07.09.2019.

Au fost testați cu aparatul etilotest conducătorii auto, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută la art. 334 din Codul Penal și pedepsită cu închisoarea.

Căutată și găsită în aceeași zi de polițiștii din Beclean

La data de 16 ianuarie a.c., Poliția Orașului Beclean a fost sesizată de către Centrul Pentru Protecția Copilului  Beclean cu privire la faptul că o minoră de 15 ani, din Dumbrăvița, care a fost învoită, nu s-a mai întors după vacanța de iarnă.

În urma activităților de căutare, desfășurate în acest caz de către polițiștii din Beclean, Compartimentul Investigații Criminale, minora a fost depistată pe raza localității Mănășturel, județul Cluj. Aceasta a fost găsită la domiciliul unui tânăr de 20 de ani, unde a fost plecată din 10 ianuarie 2020 și a fost încredințată reprezentanților centrului de protecție.