IPJ: Buletin de presă

Vigilența polițiștilor de la Investigații Criminale și a celor din Beclean a condus la prinderea a trei tineri care au înșelat un bistrițean

La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați de către un tânăr de 25 de ani, din Bistrița, despre faptul că în cursul zilei, în jurul orei 10.00, a fost înșelat de persoane necunoscute. Acesta, în timp ce se afla într-o parcare situată pe raza comunei Coșbuc, în apropierea drumului național 17C, a cumpărat un inel de la respectivele persoane, presupus a fi din aur, contra sumei de 400 de lei. Tânărul a verificat ulterior inelul cumpărat, dându-și seama că a fost înșelat.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au acționat cu operativitate și, la scurt timp de la sesizare, cu sprijinul Poliției Orașului Beclean au interceptat și oprit mașina în trafic, pe raza orașului Beclean. Este vorba despre un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Cei trei ocupanți, respectiv doi ialomițeni de 24 și 27 de ani și un tânăr de 23 de ani din județul Ilfov au fost reținuți pentru 24 de ore pentru înșelăciune și complicitate la înșelăciune, iar în cursul acestei zile vor fi prezentați instanței, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În prezent, aceștia se află în Arestul IPJ BN, iar polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale și clarificării cauzei sub toate aspectele.

Persoană dispărută, găsită de polițiștii Biroului de Ordine Publică

La data de 22 ianuarie a.c., în jurul orelor 22.15, în cadrul serviciului de patrulare, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Bistrița l-au depistat pe un bărbat de 44 de ani, din Bistrița.

Față de acesta era dispusă măsura căutării la nivel național și internațional, fiind plecat voluntar de la domiciliu, din luna septembrie 2019.

Condamnat la închisoare pentru tentativă de omor, încarcerat de polițiști în penitenciar

La data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis în aceeași zi de către Tribunalul Bistrița-Năsăud, față de un bărbat de 42 de ani, din Poiana Ilvei. Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru tentativă la infracțiunea de omor.

Bărbatul a fost încarcerat de polițiști în penitenciarul Bistrița.

Acțiuni pe raza Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș

La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au organizat și desfășurat o acțiune pentru siguranța traficului rutier și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Cu această ocazie, polițiștii au oprit și verificat în trafic 26 de autovehicule și 32 de persoane, iar ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2770 lei. Totodată, au retras 5 certificate de înmatriculare ca urmare a constatării unor nereguli în legătură cu starea tehnică a autovehiculelor verificate.

Bănuiți de furt din locuință, identificați de polițiștii din Teaca

În urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de furt, polițiștii din Teaca au identificat un bărbat de 32 de ani și un minor în vârstă de 16 ani, ambii din Pinticu, bănuiți de comiterea faptei.

Din verificările efectuate, a rezultat faptul că în noaptea de 2/3 ianuarie 2020, aceștia ar fi pătruns într-o locuință din localitatea Pinticu și au sustras mai multe bunuri, printre care și o boxă audio.

Polițiștii continuă cercetările pentru recuperarea prejudiciului și clarificarea tuturor împrejurărilor în care a fost comisă fapta.

Cu permisul suspendat, a provocat un accident rutier

La data de 22.01.2020, în jurul orei 23.40, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Reghin,  în timp ce manevra cu spatele un autoturism, din parcarea unui local situat în Viișoara-municipiul Bistrița a ieșit în drumul național 17, unde a intrat în coliziune cu un microbuz care circula regulamentar.

În urma accidentului, au fost înregistrate doar avarii, însă în urma verificărilor efectuate, polițiștii Biroului Rutier au constatat faptul că bărbatul de 31 de ani are permisul de conducere suspendat. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

Continuă cercetările în acest caz polițiștii Biroului Rutier.