IPJ: Buletin de presă

În această minivacanță, polițiștii bistrițeni au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere, în contextul unor evenimente și manifestări publice

Astfel, în perioada  24-26 ianuarie a.c., polițiștii bistrițeni au organizat și desfășurat activități preventive, acționând suplimentar în zona desfășurării unor evenimente prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române. Acțiunile au vizat creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, precum și prevenirea accidentelor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate de polițiști în trafic, au fost aplicate 300 de sancţiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancțiunilor este de 135.565 lei. Totodată, au fost reținute 62 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Depistat fără permis

La data de 24 ianuarie a.c., cu ocazie activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 22 de ani, din Cristești, județul Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 172 , prin localitatea Cociu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea fără permis.

Substanțe susceptibile a avea efect psihotrop, descoperite de polițiștii Biroului de Ordine Publică

La data de 23 ianuarie a.c., cu ocazia activităților de patrulare, polițiștii Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe raza municipiului, condus de un tânăr de 21 de ani, din Livezile.

Cu ocazia controlului autoturismului, polițiștii au descoperit mai multe plicuri din folie în interiorul căruia se aflau substanțe vegetală de culoare verzuie și un plic din folie transparentă care conținea o pulbere de  culoare albă, susceptibile a avea efect psihotrop.

În urma legitimării și controlului corporal al pasagerului din dreapta, un tânăr de 19 ani, din Bistrița-Bârgăului, asupra acestuia au fost descoperite patru plicuri cu substanță albă și două plicuri cu substanță vegetală de culoare verzuie, susceptibile a fi substanțe psihotrope.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, dosarul fiind înaintat structurii competente.

Dispărut de acasă, găsit de polițiștii din Beclean

La  data de 25 ianuarie a.c., un tânăr a sesizat faptul că fratele său în vârstă de 16 ani, a plecat de acasă, din localitatea Șieu Măgheruș, din data de 24.01.2020 și nu s-a mai întors.

În urma verificărilor și căutărilor efectuate, polițiștii din Beclean – Compartimentul Investigații Criminale l-au depistat pe minor în halta CFR de pe raza comunei Șieu-Măgheruș.

Acesta a fost încredințat părinților, iar măsura căutării la nivel național a fost revocată.