IPJ: Buletin de presă

Acțiuni pentru combaterea absenteismului școlar

La data de 19 februarie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar, pe raza municipiului Bistrița.

Cu această ocazie, au fost verificate 8 localuri publice de pe raza municipiului, iar în urma controalelor au fost depistaţi 9 elevi care învăță la licee din oraș și care nu frecventau cursurile şcolare. Elevii au fost încredințați conducerii unităţilor şcolare în vederea luării măsurilor ce se impun.

Aveți grijă cui încredințați mașina!

Conform art. 335 din Codul Penal, conducerea unui vehicul fără permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani! Cu aceeași pedeapsă se sancționează și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe nu deține permis.

La data de 19 februarie a.c., pe drumul județean 151, cu ocazia acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe raza localității Lechința.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința l-au identificat pe șofer ca fiind un bărbat în vârstă de 72 de ani, din localitatea Vedea, județul Gorj și au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma verificărilor efectuate, au constatat faptul autoturismul i-ar fi fost încredințat de către proprietar, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Ungheni, județul Mureș.

Polițiștii Secției 3 au întocmit dosar penal și continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.  

Acțiuni preventive, pe raza orașului Beclean și Secției 4

La data de 19 februarie a.c., polițiștii din Beclean, împreună cu cei ai Secției 4 Poliție Rurală Beclean au acționat pentru sporirea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În acest sens, au fost oprite în trafic 18 autoturisme și au fost controlați conducătorii auto. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3335 lei și a fost reținut un permis de conducere pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Agresori reținuți, pentru 24 de ore, de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud

La data de 19 februarie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal de lovire sau alte violențe, polițiștii Secției 6 Poliţie Rurală Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați, cercetați pentru comiterea faptelor.

Cei doi, în vârstă de 34 de ani, respectiv 24 de ani, ambii din Dumitra, sunt bănuiți că, în seara de 10 februarie a.c., din cauza unor neînțelegeri mai vechi, ar fi lovit cu o bâtă alți doi bărbați, în vârstă de 58 și 56 de ani, din aceeași localitate.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc agresiunea.