IPJ: Buletin de presă

Infracțiuni la regimul rutier, constate în flagrant de către polițiști

1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat – cea mai mare valoare înregistrată cu aparatul etilotest, de către polițiștii din Bistrița-Năsăud, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate în acest sfârșit de săptămână.

La data de  23 februarie a.c., polițiștii Secției 7 poliție Rurală Sângeorz-Băi l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Poiana Ilvei, care conducea un ATV.

Acesta a fost depistat pe drumul național 17D, în localitatea Maieru, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Cercetările în acest caz continuă de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.  

***

La data de 22 februarie a.c., ora 02.20, polițiștii Biroului de Ordine Publică l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Bistrița, șoferului unui autoturism.

Acesta a fost oprit pe strada Gării din Bistrița și conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmarea a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 22 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Romuli.

Acesta a fost depistat pe drumul național 17, între localitățile Șintereag și Beclean, în timp ce conducea un autoturism, deși nu avea acest drept, întrucât nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

****

La data de 22 februarie a.c., în localitatea Romului a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din  localitate.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul conducea un ATV neînmatriculat, pe drumul național 17C, iar la un moment dat a pierdut controlul acestuia și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

***

La data de 23 februarie a.c., în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Năsăud l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 60 de ani, din sat Helegiu, județul Bacău, care conducea un autoturism.

Acesta a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,94  mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Poliția Orașului  Năsăud – Compartiment Poliție Rutieră, fiind  întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Acțiuni pentru verificarea respectării obligațiilor impuse persoanelor supravegheate prin măsuri preventive

La data de 23 februarie a.c.,  polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au organizat și desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării obligațiilor impuse persoanelor supravegheate prin măsurile preventive instituite față de acestea.

Controalele au fost desfășurate de polițiști pe raza municipiului Bistrița și a comunelor arondate Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului și Secției 3 Poliție Rurală Lechința.

Astfel, au fost legitimate 32 de persoane și au fost verificate 14 persoane aflate în arest la domiciliu și 3 persoane față de care a fost dispusă măsura controlului judiciar. Totodată, ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au depistat 2 minori plecați voluntar din centre pentru protecția copilului.

****

UPDATE: https://bn.politiaromana.ro/ro/comunicate/prejudicii-de-peste-38-000-recuperate-de-politisti
Cei doi tineri, bănuiți de comiterea mai multor furturi din case de vacanță, se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, fiind arestați preventiv pentru 30 de zile

La data de 21 februarie a.c., Judecătoria Bistrița a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile, față de tânărul de 24 de ani, din Mijlocenii Bârgăului, cercetat pentru furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat.

Acesta, împreună cu un altul, în vârstă de 23 de ani, din Prundu Bârgăului sunt bănuiți că, în perioada octombrie 2019-februarie 2020, ar fi sustras bunuri din 11 case de vacanță și ar fi încercat să sustragă bunuri din alte 5, toate situate pe raza localităților Piatra Fântânele, Colibița și Josenii Bârgăului. Prejudiciul cauzat se ridică la 38.500 de lei și a fost recuperat în proporție de 90% de către polițiști.

În prezent, cei doi se află în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu-Bârgăului continuă cercetările în acest caz.

Mandat de executarea a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

La data de 21 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Bistriţa,  împotriva unui bărbat în vârstă de 59 de ani, dinHerina. Aceasta a fost condamnat la un an închisoare pentru comiterea infracțiunii de corupere sexuală a minorilor și a fost încarcerat de polițiști în penitenciarul Bistriţa.