IPJ: Buletin de presă

Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiștii Secției 4

La data de 26 februarie a.c., o femeie în vârstă de 64 de ani, din Bozieș a sesizat faptul că a fost agresată de fiul ei.

La fața locului, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean l-au identificat pe fiul femeii, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din localitate. Ca urmare a celor constatate,  au emis un ordin de protecție provizoriu, bărbatul fiind evacuat din locuință.

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru violență în familie și monitorizează în continuare situația.

Condamnat la închisoare pentru conducere fără permis

La data de 26 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale-Compartiment Urmăriri, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Beclean, împotriva unui bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Păltineasa.

Acesta a fost condamnat la 7 luni și 10 zile închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis. În cursul zilei de ieri, a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.

Bănuit de furt, identificat de polițiști

La data de 26 februarie a.c., în urma activităților desfășurate într-un dosar penal de furt calificat, polițiștii Postului de Poliție Milaș au identificat un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Comlod, bănuit de comiterea faptei.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în noaptea de 03/04 ianuarie 2020, acesta ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat din localitatea Comlod și, dintr-o încăpere a acesteia, ar fi sustras o sumă bani și documente.

Polițiștii din Milaș continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor și a recuperării prejudiciului.

Acțiuni preventive pe raza orașului Beclean și a Secției 4

La data de 26 februarie a.c., polițiștii din Beclean și cei ai Secției 4 Poliție Rurală Beclean au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat optim de siguranță publică.

Astfel, pe raza orașului Beclean și Secției 4, au fost oprite pentru control 23 de autoturisme și au fost legitimate aproape 30 de persoane. În urma neregulilor pe linie rutieră constatate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002, iar ca urmare a încălcării legislației din domeniul ordinii și siguranței publice au fost aplicate 2 sancțiuni, conform Legii 61/1991. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 7.260lei.