IPJ: Buletin de presă

Update: tânărul de 26 de ani, cercetat pentru violență în familie și proxenetism a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

La data de 3 martie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a admis propunerea de arestare preventivă formulată față de tânărul de 26 de ani, din Bistrița, cercetat pentru violență în familie și proxenetism.

Acesta a fost depus în centrul de Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistriţa-Năsăud, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și violență în familie.

Acţiunile preventive ale polițiștilor bistrițeni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, desfăşurate în ultimele 24 de ore, au condus la aplicarea a peste 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 42.000 lei.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii din Bistrița-Năsăud au aplicat 142 de sancțiuni, pentru încălcarea prevederilor privind ordinea și liniștea publică, pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite sau încălcarea normelor rutiere.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, potrivit O.U.G 195/2002. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale se ridică la 42.100 lei. De asemenea, ca măsură complementară, au fost reținute 17 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Dosar penal și ordin de protecție provizoriu emis pentru violență în familie

La data de 3 martie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au fost sesizați cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 16.00, o femeie în vârstă de 41 de ani, din Lechința a fost agresată de soțul ei, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea de domiciliu.

Polițiștii l-au identificat pe soțul femeii ca fiind un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din localitate și, împotriva lui, au emis un ordin de protecție provizoriu.

Totodată, au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie în cadrul căruia sunt continuate cercetările.