IPJ: Buletin de presă

Material lemnos în valoare de aproape 6500 de lei, confiscat de polițiști
La data de 4 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.
În acest sens, au fost efectuate controale și verificări în trafic, dar și la sediile unor societăți comerciale de pe valea Bârgăului și valea Sălăuței.
Astfel, pentru neregulile privind modul de completare a documentelor cu regim special și introducerea datelor în sistemul informatic SUMAL, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, conform Legii 171/2010, în valoare de 6.000 lei și au dispus confiscarea a 38,15 m.c. material lemnos, în valoare totală de 6.447 lei.

Ordine și siguranță publică-scopul acțiunilor preventive, desfășurate de polițiștii din Beclean și cei ai Secției 4

La data de 4 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean și cei ai Secției 4 Poliție Rurală Beclean au organizat și desfășurat acțiuni preventive, în zona de competență, precum și în zona pieței din oraș.

Prin activitățile desfășurate, polițiștii au urmărit asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea şi combaterea furturilor de pe tarabe, bagaje sau buzunare, precum și a comerţului stradal, în locuri neautorizate. Totodată, s-a avut în vederea verificarea  modului de respectare a prevederilor  Legii 333/2003-privind paza bunurilor și Legii 12/1990-privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Astfel, au fost legitimate 36 de persoane și au oprite în trafic, pentru control, 18 autoturisme. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.090 lei (44 dintre acestea conform OUG 195/2002 și 2 pentru nerespectarea Legii 61/1991). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 2 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Un an și șase luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea fără permis

La data de 4 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Bistrița, la data de 3 martie a.c.

Astfel, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Dumitra, a fost condamnat la un an și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta a fost  încarcerat în Penitenciarul Bistriţa.

Bunuri  în valoare de 1.600 de lei, recuperate de polițiștii Secției 3 de la un tânăr de 20 de ani, bănuit de comiterea a două furturi

La data de 4 martie a.c., în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate în două dosare penale de furt calificat, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală au identificat un tânăr de 20 de ani, din Budești-Fânațe, bănuit de comiterea faptelor.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, în noaptea18/19 noiembrie 2018, acesta ar fi sustras un acumulator care era montat pe un tractor, parcat în grădina unui localnic. Totodată, în aceeași noapte, tânărul ar fi sustras dintr-o anexă gospodărească, o motocositoare și o pompă pentru stropit pomii fructiferi, proprietatea unui bărbat din Cluj-Napoca. Bunurile sustrase, în valoare de aproximativ 1.600 de lei au fost recuperate și restituite păgubiților.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a tânărului bănuit de comiterea furturilor.