IPJ: Buletin de presă

Reținut de polițiști, după ce a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa

La data de 9 martie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din Bistrița, care a încălcat măsurile dispuse prin ordin de protecție.

Acesta s-a apropiat la mai puțin de 50 de metri de soția sa, o femeie în vârstă de 41de ani, din Bistrița, deși îi era interzis. Împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu la data de 4 martie, când a agresat-o.

În continuare, bărbatul este cercetat pentru nerespectarea ordinului de protecţie provizoriu și violenţă în familie.

Reținut pentru 24 de ore, bănuit de comiterea unei tâlhării

La data de 9 martie a.c., polițiștii din Năsăud – Compartimentul de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr în vârstă de 19 ani, bănuit de comiterea unei tâlhării.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, la data de 24 februarie a.c., în jurul orei 11.30, în timp ce se afla în zona unor blocuri din orașul Năsăud, tânărul de 19 ani, împreună cu concubina sa, o minoră de 16 ani, din Rodna, l-ar fi lovit și i-ar fi sustras aproximativ 1000 de lei, unui bărbat în vârstă de 62 de ani, din Maieru.

Polițiștii din Năsăud continuă cercetările în cadrul dosarului penal de tâlhărie, iar în cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Update: Polițiștii din Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat care nu a oprit la semnalele polițiștilor și a  refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei

Bărbatul de 42 de ani, din Ocnița, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la recoltarea de mostre biologiceși față de care s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa. Împotriva lui a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar cercetările sunt continuate de către Biroul Rutier.