IPJ: Buletin de presă

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 11 martie a.c., polițiștii din Năsăud au dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore a unui tânăr de 17 ani, din Dumitra, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de  conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau altor substanțe și conducerea unui autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În fapt, la data de 14 februarie a.c., acesta conducea un autoturism fără a avea acest drept și a fost oprit în trafic, pentru control, pe strada Miron Cristea din Năsăud. În autoturism se afla și un bărbat de 35 de ani, din Dumitra, care avea permisul suspendat și care i-ar fi încredințat autoturismul tânărului de 17 ani, deși știa că nu are permis de conducere.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, rezultatele fiind de 1,81 mg/alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,68 mg/l la cea de-a doua.

Polițiștii din Năsăud continuă cercetările, iar în cursul acestei zile, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Acțiuni preventive, desfășurate de polițiștii din Bistrița-Năsăud

În urma acțiunilor pentru asigurarea unui climat de ordine publică și de monitorizare a traficului rutier, desfășurate ieri, 11 martie a.c., polițiștii de la Rutieră și Ordine Publică au aplicat 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.500 de lei. Ca măsură complementară, polițiștii de la Rutieră au dispus reținerea a 7 permise de conducere.

Totodată, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare de 2000 lei și au confiscat material lemnos în valoare de 589,81 lei.  

Sancțiunile au fost aplicate ca urmarea a unor controale efectuate în trafic, pe raza comunei Feldru, pentru prevenirea transportului ilegal de material lemnos.