IPJ: Buletin de presă

Polițiștii de la Biroul de Ordine Publică au reținut pentru 24 de ore un bărbat care a încălcat ordinul de protecție

La data de 25 martie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiu, care a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa.

În cursul zilei de ieri, bărbatul a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa și s-a apropiat la mai puțin de 50 de metri de soacra sa, o femeie în vârstă de 52 de ani, pe care ar fi împins-o și amenințat-o.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița continuă cercetările pentru nerespectarea ordinului de protecție, amenințare și violență în familie. În cursul acestei zile bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Dosar penal întocmit de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința unui bărbat cercetat pentru nereguli la regimul rutier

La data de 25 martie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 29 de ani, din Lechința, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool în aerul expirat și i-au fost prelevate mostre de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis. Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 2 privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

Dosar penal și sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiștii Secției 7

La data de 24 martie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din Lunca Ilvei, pe care îl cercetează pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Bărbatul a fost depistat de polițiști în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Sângeorz-Băi, deși avea permisul de conducere anulat. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,83 mg/lalcool pur în aerul expirat.

Întrucât în autoturism se afla încă o persoană, polițiștii au dispus sancționarea contravențională a celor doi pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 2 cu privire la circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.

Autoturism reclamat ca fiind sustras din Italia, depistat și indisponibilizat de polițiștii bistrițeni

La data de 24 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat și indisponibilizat un autoturism care se afla în posesia unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din localitatea Rebra. Autoturismul în cauză figura ca fiind sustras din Italia, din ianuarie 2020.

Ca urmare a celor constatate, a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. În perioada următoare, în cooperare cu autoritățile din Italia, vor fi stabilite toate împrejurările în care autoturismul a ajuns pe teritoriul țării noastre.