IPJ: Buletin de presă

Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant, de polițiștii din Bistrița-Năsăud

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 23.00, în cadrul acțiunilor preventive și de monitorizare a traficului rutier, polițiștii au oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Maramureș, care circula pe strada Lucian Blaga din Bistrița.

A fost identificat șoferul în persoana unui bărbat în vârstă de 37 de ani, din Dorolea, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

***

La data de 29 martie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au oprit în trafic, pentru control, un tânăr de 20 de ani, Agrișu de Jos, care conducea un autoturism.

Acesta a fost depistat circulând pe drumul județean 172, pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu era înmatriculat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au Secției 4 au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

***

La data de 29 martie a.c., în jurul orei 01.15, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Budacu de Jos, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 173.

Bărbatul a fost oprit în localitatea Orheiu Bistriței, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au deschis un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

Pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, cei în cauză au fost sancționați contravențional.

Depistat în flagrant delict de polițiști, bănuit de comiterea infracțiunii de braconaj

La data de 27 martie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic.

Astfel, la data menționată, în jurul orei 23.00, polițiștii l-au surprins în flagrant delict pe un bărbat de 49 de ani, din Runcu Salvei, în timp ce desfășura o acțiune de vânătoare, folosindu-se de un dispozitiv cu termoviziune și utilizând carne ca nadă.

Acesta a fost depistat într-o pădure situată în extravilanul localității Romuli și a prezentat polițiștilor o autorizație de vânătoare emisă la data de 25 martie a.c., deși, conform Ordonanței Militare nr.3, nu este o situație pentru care este justificată circulația unei persoane în afara locuinței sau gospodăriei. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare în vigoare.

Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor arma de vânătoare, a dispozitivului de termoviziune, nada și o cameră de supraveghere, găsite asupra bărbatului.

Depistat cu substanțe interzise

La data de 27 martie a.c., în jurul orei 17.30, cu ocazia activităților preventive desfășurate, polițiștii Biroului de Ordine Publică au legitimat un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Bistrița. Întrucât a încălcat restricțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței, a fost sancționat contravențional, conform Ordonanței Militare nr. 3.

Cu ocazia controlului corporal, asupra acestuia polițiștii au găsit un plic care conținea substanțe vegetale, susceptibile a avea efect psihotrop. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, dosarul fiind înaintat structurii competente.

Dosar penal pentru încălcarea ordinului de restricție

La data de 27 martie a.c., o femeie de 37 de ani, din Negrilești a sesizat faptul că soțul ei a încălcat ordinul de restricție emis împotriva lui.

La fața locului, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș l-au identificat pe un bărbat în vârstă de 44 de ani, care ar fi pătruns în locuință, a făcut scandal și a amenințat-o pe soția lui.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești și amenințare.