IPJ: Buletin de presă

AVEȚI GRIJĂ DE DUMNEAVOASTRĂ ȘI DE CEI DIN JUR! RĂMÂNEȚI ACASĂ!

Respectați regulile de circulație și prevederile ordonanțelor militare în vigoare!

La data de 4 aprilie a.c., pe drumul național 17, în localitatea Prundu Bârgăului, polițiștii l-au depistat pe un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Susenii Bârgăului, în timp conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La aceeași dată, pe drumul județean 172G, în localitatea Satu Nou, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat și oprit în trafic, pe un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Satu Nou, care conducea un moped fără a deține permis de conducere.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***       

La data de  5 aprilie 2020, pe drumul județean 172G, în Budacu de Jos,  polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat pe un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce conducea un moped.

Întrucât a încălcat restricțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței, acesta a fost sancționat de polițiști cu amendă în valoare de 2000 de lei.

Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că mopedul nu era înregistrat, motiv pentru care au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînregistrat.

Sancționat contravențional pentru nerespectarea Legii 171/2010 și nerespectarea restricțiilor de circulație

La data de 5 aprilie a.c., polițiștii l-au oprit pentru control, pe raza localității Brăteni, pe un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Hodac, județul Mureș, care conducea un autovehicul cu care transporta cherestea. La solicitarea polițiștilor, acesta nu a putut prezenta documente de proveniență pentru materialul lemnos, motiv pentru care a fost ridicat în vederea confiscării și a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 2000 de lei.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că, atât bărbatul de 33 de ani, cât și celelalte două persoane care se aflau în autovehicul nu au respectat măsurile de deplasare conform Ordonanțelor Militare și au fost sancționați contravențional, cu amenzi în  valoare totală de 5000 lei.

Trei infracțiuni, un dosar penal

La data de 5 aprilie a.c., în localiatea Anieș, a avut loc un accident rutier, soldat cu ranirea ușoară a unei femei. În accident au fost implicate două autoturisme, iar unul celălalt șofer a plecat de la fața locului.

Din verificările efectuate la fața locului, a rezultat faptul că, șoferul unui autoturism care circula pe raza orașului Sângeorz-Băi, înspre localitatea Maieru, ar fi efectuat o manevră de depășire, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula din sens opus și care era condus de o femeie de 47 de ani, din Mititei. După producerea accidentului, șoferul a plecat de la fața locului, iar conducătoarea auto a fost transportată la spital pentru investigații medicale.

În urma investigațiilor și verificărilor efectuate, polițiștii ajunși la fața locului, l-au identificat pe șoferul vinovat în persoana unui tânăr în vârstă de 33 de ani, din Anieș. Acesta nu a fost găsit la locuință, fiind depistat pe raza localității Maieru. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Continuă cercetările în acest caz polițiștii din Sângeorz-Băi care au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere cu alcoolemie.

Prejudicii de aproximativ 1.400 de lei, recuperate de polițiști

La data de 5 aprilie a.c., în urma cercetărilor efectuate în două dosare penale de furt, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Rodna au identificat un bărbat în vârstă de 55 de ani, bănuit de comiterea faptelor.

Astfel, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 2/3 aprilie, acesta ar fi pătruns în anexa unei locuințe din Rodna, de unde ar fi sustras două circulare electrice, în valoare de 700 lei. Ulterior, în aceeași noapte, acesta ar fi pătruns în locuința altei persoane, din aceeași  localitate și ar fi sustras bunuri, în valoare totală de aproximativ 700 de lei. Polițiștii au reușit să recupereze bunurile sustrase, care au fost înapoiate păgubiților  și în continuare efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.