IPJ: Buletin de presă

Material lemnos, confiscat de polițiști

La data de 7 aprilie a.c., cu ocazia controalelor efectuate în trafic, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe raza municipiului Bistrița, pe strada Calea Moldovei.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Bistriţa și s-a stabilit faptul că acesta transporta cantitatea de 2,1 mc de cherestea fără a deţine documente legale.

Conducătorul  auto a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare și pentru transportul fără documente legale a materialului lemnos. Ca măsură complementară, polițiștii împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere au dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare de 1260 lei.

Oprit în trafic, bănuit de conducere cu alcoolemie

La data de 7 aprilie a.c., cu ocazia acțiunilor desfășurate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe drumul 162, prin localitatea Visuia.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Țăgșoru, iar acesta și-a justificat deplasarea și avea asupra sa documentele necesare, conform ordonanțelor militare în vigoare.

Întrucât emana halenă alcoolică,  i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă a refuzat, invocând motive medicale. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.