IPJ: Buletin de presă

Acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație, desfășurate ieri, de polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice.

Sancțiuni în valoare de 21.000 și suma de 600 de euro confiscată, în urma neregulilor constatate.

La data de 15 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație.

Astfel, au fost efectuate verificări și controale de specialitate pe raza municipiului Bistrița, ocazie cu care au fost verificați 26 de operatori economici, persoane fizice și juridice.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.000 lei. Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea sumei de 600 euro, bani care au făcut obiectul unui schimb ilegal de valută.

Infracțiuni flagrante, dosare penale întocmite de polițiști

La data de 15 aprilie a.c., cu ocazia acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic un autoturism care circula pe strada Lucian Blaga din Bistrița. Acesta a justificat deplasarea și a prezentat polițiștilor documentele necesare.

A fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 35 ani, din Feldru, iar cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că are permisul de condure suspendat. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis.       

****

La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Silivașu de Câmpie.

Acesta conducea un autoturism pe drumul național 16, prin localitatea Silivașu de Câmpie, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că are permisul de conducere suspendat.

Cercetările în acest caz continuă de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, fiind întocmit dosar penal pentru conducere fără permis. Acesta a fost sancționat conform prevederilor militare în vigoare pentru încălcarea restricțiilor de circulație în afara locuinței.

AJUTOR PENTRU VÂRSTNICI ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI

Bidiu, Enciu, Fântânele, Corvinești și Caila: alte localități unde polițiștii au ajuns ieri, cu ajutor pentru vârstnici.

Acțiunile de binefacere au continuat ieri, 15 aprilie a.c., când polițiștii de la Postul de Poliție Matei și Prevenirea Criminalității au ajuns la persoane vârstnice, cu situații modeste, ori care locuiesc singure, în zone izolate și greu-accesibile din județul nostru, cu cele necesare pentru masa de Paști. Bucuria bunicilor vizitați a fost cea mai mare răsplată pentru polițiști.

Alături de alimente, aceștia au primit și felicitări cu mesaje de încurajare și urări de Paști, realizate de elevi ai clasei a V-a A de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”  din Bistrița.

De asemenea, a fost un bun prilej pentru polițiștii de la Prevenirea Criminalității de a le reaminti vârstnicilor faptul că, mai ales pentru sănătatea lor, este necesar să rămână acasă. Totodată, le-au recomandat să aibă grijă la persoanele străine care-i vizitează, ori apelează telefonic.

Aceste acțiuni au fost posibile prin contribuția benefică și implicarea unor polițiști, a unor elevi și a unor oameni care au dorit să aducă un strop de bucurie! Le mulțumim tuturor și le dorim sărbători fericite, cu bucurie în suflet!