IPJ: Buletin de presă

În perioada 17-20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au acționat în sistem integrat, împreună cu jandarmi, polițiști locali și militari, pentru ca sărbătorile Pascale să fie petrecute în siguranță.

Totodată, forțele de ordine au acționat pentru a se asigura de faptul că sunt respectate toate măsurile dispuse prin ordonanțele militare și care au ca scop prevenirea răspândirii CoVid-19.

Polițiștii structurilor rutiere au acționat  pentru depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă regulile de circulație și pun în pericol siguranța traficului rutier și a celorlalți participanți la trafic. În urma controalelor desfășurate, polițiștii au depistat mai multe persoane care au încălcat normele rutiere în vigoare și au întocmit dosare penale.

Exemplificăm:

La data 18 aprilie a.c., în jurul orei 19.00, a fost depistat și oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Cluj care circula pe raza localității Reteag.

Polițiștii de la Rutieră din Beclean l-au identificat pe conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Dej, iar în urma verificărilor efectuate, au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 23.05, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Cormaia, care conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 20 aprilie a.c., un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Josenii Bârgăului, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal 6A, pe raza localității Strâmba, a acroșat un tub din beton amplasat în afara părții carosabile și un gard metalic.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice. Totodată, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis și conducere cu alcoolemie. Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea  Ordonanțelor Militare.

***

La data de 20 aprilie a.c., polițiștii l-au oprit pentru control pe un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Cușma care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere și a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

***

La data de 17 aprilie a.c., pe drumul național 17D, pe raza localității Rodna, polițiștii l-au depistat și oprit în trafic pe un tânăr în vârstă de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un ATV fără a deține permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de  conducere fără permis și conducere cu alcoolemie.

***

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 72 de ani, din Vedea, județul Giurgiu. Acesta conducea un autoturism pe drumul național 17C, pe raza municipiului Bistrița.

A fost verificat de polițiștii Biroului Rutier care au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.

Cei trei pasageri care se aflau în autoturism, dar și conducătorul auto au fost sancționați pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare privind restricțiile de circulație. Totodată, în urma celor constatate, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

***

La data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 00.06, polițiștii din Sângeorz-Băi l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat în vârstă de 36 de ani, din oraș, în timp ce conducea un autoturism pe drumul național 17D.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. A fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare.

Valoare record în etilotest: 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat, în flagrant, pe un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.33 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere cu alcoolemie.

Material lemnos fără documente de proveniență legală, confiscat de polițiști

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe raza localității Braniștea. A fost identificat șoferul ca fiind un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Bistrița Bârgăului, iar în urma verificărilor efectuate au constatat faptul că acesta transporta material lemnos fără documente legale de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare, dar și prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 1750 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

Nu au oprit la semnalele polițiștilor, însă au fost prinși și imobilizați de polițiști. S-au ales cu dosare penale și sancțiuni contravenționale.

La data de 19 aprilie a.c., pe drumul județean 172D, în  Bistrița Bârgăului, polițiștii au depistat în trafic un autoturism al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea.

A fost urmărit până în apropierea unui imobil, unde a oprit și a încercat să fugă, însă a fost prins și imobilizat de polițiști. A fost condus la sediul secției de poliției, unde a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce anulat.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis de conducere și conducere cu alcoolemie. Totodată, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei, pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare.

****

La data de 19 aprilie a.c., pe drumul național 17, în localitatea Rusu Bârgăului, polițiștii au observat în trafic un autoturism care se deplasa haotic, pe direcția Bistrița – Vatra Dornei.

Conducătorul auto nu a oprit și, încercând să scape, în localitatea Susenii Bârgăului a pierdut controlul direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu un gard din beton.

A încercat să fugă, însă a fost imobilizat de polițiști și condus la sediul Poliției, unde a fost identificat ca fiind un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Ciosa. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările continuă de polițiștii Secției 2 Poliției Rurală Prundu Bârgăului, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis și conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă de 10.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare.