IPJ: Buletin de presă

Dosare penale întocmite de polițiștii cu atribuție pe linie rutieră unor persoane care au pus în pericol siguranța traficului rutier

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic pentru control, pe un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Josenii Bârgăului, care conducea un autoturism.

Acesta a fost depistat pe drumul național 17,  pe raza localității Unirea, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

***

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din Orheiu Bistriței, cercetat pentru conducere fără permis. În cursul acestei zile va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Acesta a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Cetate fără a deține permis de conducere. Totodată, bărbatul este cercetat pentru alte două fapte similare, comise în luna martie 2020.

Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare privind circulația persoanelor în afara locuinței.

****

La data de 24 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânărîn vârstă de 26 ani,din Viile Tecii, în timp ce conducea un autoturism pe drumul național 17, în localitatea Viișoara.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.         

****

La data de 26 aprilie a.c., ora 01.10, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat și oprit în trafic un autoturism care circula pe drumul județean 172D, prin localitatea Dorolea.

A fost identificat șoferul în persoana unui tânăr de 27 de ani, din localitate, iar valoarea indicată de aparatul etilotest în urma testării a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Împreună cu șoferul, în autoturism se aflau alți doi tineri. Cei trei au fost sancționați pentru încălcarea Ordonanțelor Militare. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 25 aprilie a.c., un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Bistrița, a fost depistat de polițiștii din Beclean în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost oprit în trafic, înainte să producă o tragedie, pe drumul național 17, în localitatea Șieu Măgheruș.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de  1,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

A fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Material lemnos fără documente legale de proveniență, confiscat de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința

La data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 17.20, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat și oprit în trafic o autoutilitară înmatriculată în județul Mureș care circula pe pe drumul județean 151, prin localitatea Țagu.

Polițiștii l-au identificat pe conducătorul acesteia ca fiind un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Răstolița, județul Mureș, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că  acesta transporta cherestea de esență rășinoasă, pentru care nu a putut prezenta documente legale.

Bărbatula fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare, dar și a Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare totală de 1.060 lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

Neînțelegeri soluționate de polițiști, cu dosar penal

La data de 26 aprilie a.c., ora 18.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au intervenit pentru aplanarea unui scandal izbucnit între mai multe persoane din localitatea Suplai.

La fața locului, au fost identificați 4 bărbați cu vârste cuprinse între 17- 36 de ani și 2 femei, în vârstă de 32, respectiv 59 de ani, toți din localitatea Suplai care, din cauza consumului de alcool și a unor neînțelegeri, s-au agresat reciproc.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea liniștii și ordinii publice și lovire sau alte violențe. Situația conflictuală se află în monitorizarea polițiștilor năsăudeni.

37 de conducători auto au rămas fără permis pentru că au încălcat regulile de circulație și au depăşit cu mai mult de 50 de km/h viteza legală.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere precum și  pentru reducerea riscului rutier.

Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum se află în topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii rutieri au acționat pe drumul național 17 și pentru depistarea celor care încalcă regulile privind regimul legal de viteză.

Cu această ocazie, 37 de conducători auto care au depăşit cu mai mult de 50 de km/h viteza legală au rămas fără permis. Totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 49.950 lei. Viteza maximă înregistrată de aparatul radar cu ocazia acțiunilor a fost de 174 km/h, în localitatea Viișoara.

Ordine de protecție emise de polițiști

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 25 aprilie, în jurul orei 23.30, o femeie din Rodna a fost lovită de concubinul ei.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că femeia, în vârstă de 51 de ani, din Rodna, în timp ce se afla în incinta apartamentului în care locuiește cu chirie, a fost agresată de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din aceeași localitate.

Împotriva agresorului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

***

La data de 25 aprilie a.c., ora 18.00, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din Bistrița cu privire la faptul că, în timp ce se afla la domiciliul ei, a fost agresată de fostul concubin care i-a sustras o sumă de bani.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au identificat ca fiind un tânăr în vârstă de 24 ani, din Bistrița și au emis împotriva acestuia un ordin de protecție provizoriu.

Cercetările în acest caz continuă de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale în cadrul unui dosar penal deschis pentru infracțiunile de lovire sau alte violente si furt calificat.

Totodată, bărbatul a fost sancționat pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie în afara locuinţei.