IPJ: Buletin de presă

Acțiuni pentru prevenirea faptelor ilicite, din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație

La data de 5 mai a.c., polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea faptelor ilicite, din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație, dar și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor adoptate prin Ordonanțele Militare.

35 de operatori economici, persoane fizice și juridice, au fost verificați de polițiști, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de totală de 47.000 lei. Ca măsură complementară, a fost confiscat numerar în sumă de 341 lei și produse pentru care operatorii economici nu au putut justifica proveniența legală (alcool și țigarete), în valoare de peste 1500 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 21, în valoare totală de 45.000 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990, o sancțiune contravențională, în valoare totală de 2.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999. De asemenea, au fost aplicate 2 avertismente pentru nerespectare prevederilor Ordonanțelor Militare.

Fără permis, fără motiv – cu dosar penal

La data de 6 mai a.c., ora 00.02, polițiștii l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe drumul național 17, în localitatea Unirea.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui autovehicul fără permis. Totodată, pentru faptul că a încălcat restricțiile de circulație prevăzute de Ordonanțele Militare, a fost sancționat contravențional.

Material lemnos fără documente legale de proveniență și transport, ridicat de polițiști în vederea confiscării

La data de 5 mai a.c., pe drumul județean 151, în localitatea Lechința, a fost oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Ibănești-Pădure, județul Mureș. Acesta conducea o autoutilitară cu care transporta material lemnos.

Cu ocazia verificărilor, a prezentat polițiștilor documente de însoțire pentru cantitatea de 4,12 mc cherestea, însă transporta efectiv 13,25 mc de cherestea. Diferența, respectiv cantitatea de 9,13 mc cherestea, în valoare de 5834 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010.

****

La aceeași dată, cu ocazia activităților de monitorizare și patrulare în zona de competență, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud au depistat și oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară care circula pe drumul județean 172G, prin Orheiu Bistriței.

Cu ocazia verificărilor, a fost identificat șoferul ca fiind un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Mureș. Acesta transporta material lemnos în valoare de 862 de lei pentru care nu avea documente legale de proveniență și transport. A fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat.