IPJ: Buletin de presă

O tânără din Bistrița, care a încălcat de două ori măsura arestului la domiciliu, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Arestarea preventivă a fost dispusă ca urmare a sesizărilor motivate, formulate de polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare la data de 8 aprilie, respectiv 22 aprilie 2020, întrucât aceasta a încălcat cu rea-credință măsura preventivă dispusă.

Astfel, Judecătoria Bistrița a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, față de tânăra de 20 de ani, din Bistrița, cercetată pentru infracțiuni contra patrimoniului.

 Aceasta a fost depusă în Penitenciarul Gherla, Secția Cluj-Napoca, în baza mandatului de arestare preventivă emis de către Judecătoria Bistrița.

Depistați în timp ce conduceau autoturisme, deși nu aveau acest drept

La data de 8 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe drumul național 17, pe raza localității Unirea.

La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Caila, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat din ianuarie 2020, fiind cercetat pentru alte infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta a fost sancționat și pentru nerespectarea restricțiilor de circulație prevăzute prin Ordonanțele Militare.

***

La data de 9 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe raza localității Viișoara. A fost identificat șoferul, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Săndulești, județul Cluj, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

A fost întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis.

ATENȚIE!

Transportul vânatului dobândit sau găsit împușcat, ori tranșat în teren, comercializarea, naturalizarea și orice operațiuni privind vânatul sau părți produse ușor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condițiilor legii, ESTE INFRACȚIUNE!

La data de 8 mai a.c., în jurul orei 21.10, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe raza localității Lunca Ilvei și care era condus de o femeie în vârstă de 38 de ani, din Poiana Ilvei.

Alături de femeie, în autoturism se afla soțul acesteia, un bărbat în vârstă de 45 de ani, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că cei doi transportau un pui de mistreț pe care au declarat că l-ar fi găsit decedat, pe raza comunei Poiana Ilvei.

Animalul a fost ridicat în vederea efectuării de verificări și înaintat Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de transportul vânatului dobândit sau găsit împușcat, ori tranșat în teren, comercializarea, naturalizarea li orice operațiuni privind vânatul sau părți produse ușor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condițiilor legii.

În seara de 10 mai a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au emis ordonanță de  reținere pentru 24 de ore față de un  tânăr de 20 de ani, din Dipșa, cercetat pentru abuz de încredere și conducere fără permis.

În cursul acestei zile va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

În fapt, la data de 9 mai a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au deschis un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de abuz de încredere și conducerea fără permis.

La aceeași dată, proprietarul unui autoturism, un tânăr de 28 de ani, din Dipșa a sesizat faptul că, la data de 7 mai a.c., tânărul de 20 de ani ar fi condus și avariat autoturismul.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, a reieșit faptul că, la data de 7 mai a.c., acesta ar fi luat autoturismul care se afla parcat în curtea sa, l-ar fi condus pe drumurile comunale din Dipșa și Galații Bistriței, iar la un moment dat, a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, avariindu-l.

Polițiștii l-au sancționat contravențional pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare și continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit. În cursul acestei zile va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Dosar penal pentru conducere cu alcoolemie, întocmit de polițiștii din Sângeorz-Băi

La data de 10 mai a.c., pe drumul comunal 4, din localitatea Leșu, a avut loc un accident rutier soldat, din fericire, doar cu avarii.

La fața locului, polițiștii l-au identificat pe șofer în persoana unui tânăr în vârstă de 18 ani, din localitate. Acesta, a pierdut controlul autoturismului, a ieșit în afara părții carosabile și a ajuns în șanțul din dreapta direcției sale de mers.

A fost testat cu aparatul etilotets, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice. Totodată, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului  sau a altor substanţe.