IPJ: Buletin de presă

Mureșean bănuit de lipsire de libertate în mod ilegal, reținut pentru 24 de ore de către polițiștii din Năsăud

La data de 12 mai a.c., polițiștii din Năsăud, în colaborare cu cei din Bistrița, au oprit în trafic, pe raza municipiului, un autoturism înmatriculat în județul Mureș, în care se afla un bebeluș de numai 4 zile, care era căutat de autorități. În autoturism se mai aflau încă trei persoane, printre care și tatăl copilului, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Reghin.

Acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru infracțiunea de lipsire de libertate. Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul, însoțit de mama lui și un alt bărbat, toți din Reghin, s-ar fi deplasat cu un autoturism în orașul Năsăud, la locuința unei tinere în vârstă de 25 de ani. La un moment dat, din cauza unor neînțelegeri, bărbatul de 26 de ani i-a luat din brațe copilul și a plecat cu un autoturism, condus de un alt bărbat care îl însoțea.

Femeia a alertat imediat Poliția, fiind demarate de urgență activitățile de căutare. La scurt timp, autoturismul a fost depistat și oprit în trafic, iar cele trei persoane care se aflau în autoturism au fost conduse la sediul Poliției Orașului Năsăud pentru audieri. Copilul a fost încredințat mamei, iar bărbatul de 26 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările în acest caz vor fi continuate de către polițiștii de la Investigații Criminale din Năsăud.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant de către polițiști, în cursul zilei de ieri

La data de 12 mai a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat și oprit în trafic pe un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Batoș, județul Mureș, care conducea un autoturism pe drumul județean 154, pe raza localității Șieu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

S-a întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

****

La data de 13 mai a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe drumul național 17D, pe raza comunei Feldru.

Polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto ca fiind un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Nepos. A fost testat cu aparatul etilotets, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate în acest sens de către polițiștii Secției 6.

Acțiuni desfășurate în sistem integrat de către polițiștii de la economic, investigații criminale și ordine publică

La data de 12 mai a.c., polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice, împreună cu cei din cadrul Poliției Municipiului Bistrița și ai Serviciului de Investigații Criminale au continuat acțiunile preventive și de combatere a ilegalităților, dar și pentru limitarea răspândirii COVID 19.

În acest sens, au fost desfășurate controale și verificări de specialitate la 42 de operatori economici, persoane fizice și juridice. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 75.000 lei. Din totalul acestora, 33 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și una pentru nerespectarea prevederilor Legii 252/2003 privind Registrul unic de control.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea sumei de 162 lei și a 27 sticle cu alcool sanitar, în valoare totală de 310 lei.