Buletin de presă IPJ

Produse pentru care operatorii economici nu au putut prezenta documente justificative legale de proveniență, confiscate de polițiști

La data de 13 mai a.c., polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice, împreună cu cei din cadrul polițiilor orășenești Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi au continuat acțiunile preventive și de combatere a ilegalităților, a faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație, dar și pentru limitarea răspândirii COVID 19.

În acest sens, au fost desfășurate controale și verificări de specialitate la 57 de operatori economici, persoane fizice și juridice din județ, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 39 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990, în valoare totală de 75000 lei. Totodată, polițiștii au dispus măsura complementară a confiscării sumei de 264 de lei și a unor produse (alcool sanitar și țigarete), în valoare totală de 580 de lei, pentru care operatorii economici nu au putut prezenta documente justificative legale de proveniență.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase au desfășurat controale și verificări de specialitate la deținătorii de arme din județ

126 de cartușe, deținute ilegal, au fost descoperite și ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, cu ocazia unor acțiuni preventive, la regimul armelor.

La data de 13 mai a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În urma verificărilor efectuate la domiciliul unui vânător autorizat, un bărbat în vârstă de 65 de ani, din Șieu, polițiștii au găsit 126 de cartușe calibrul 22 LR, pentru care acesta nu avea drept de deținere.    

Cartușele au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Nu conduceți autovehicule după ce ați consumat alcool!

La data de 13 mai a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Lechința.

Acesta conducea un autoturism pe raza localității Lechința, iar în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost 0,62 mg/l alcool în aerul expirat. I-au fost recoltate  probe biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii Secției 3 au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

VITEZA LA VOLAN POATE AVEA CONSECINȚE EXTREM DE GRAVE! RESPECTAȚI REGIMUL LEGAL DE VITEZĂ!

Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum se află în topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere în județul nostru, polițiștii rutieri desfășoară,  în mod constant, acțiuni la care folosesc și aparate radar.

Ieri, 13 mai a.c., poliţiştii Serviciului Rutier și cei ai structurilor teritoriale de profil au desfășurat acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere și de monitorizare a traficului rutier, pe raza întregului județ.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 44.000 de lei conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere în vigoare. De asemenea, ca măsură complementară, a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 34 de conducători de autovehicule.

Poliţia bistrițeană vă reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa.