IPJ: Buletin de presă

Acțiuni de monitorizare a traficului rutier, desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier.

La data de 21 mai 2020, cu ocazia activităților de monitorizare a traficului rutier pe drumul național 17, polițiștii Serviciului Rutier au înregistrat cu aparatul radar un autoturism care rula cu viteza de 84 km/h pe un sector de drum cu limita de 50 km/h.

Polițiștii au efectuat semnale de oprire, însă acesta și-a continuat deplasarea. A fost urmărit, iar la un moment dat, pe o stradă din localitate, conducătorul a oprit autoturismul și a fugit, nemaifiind găsit.

Polițiștii Serviciului Rutier efectuează în continuare verificări întrucât au bănuiala că, la volanul autoturismului se afla un tânăr din Mureșenii Bârgăului, care nu are dreptul să conducă, fiind cercetat pentru conducere fără permis.

Propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestarea preventivă pentru un tânăr de 21 de ani, din Budacu de Jos.

La data de 21 mai 2020, polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare au sesizat instanța, respectiv Judecătoria Bistrița, în vederea înlocuirii măsurii arestului la domiciliu cu cea a arestării preventive.

În aceeași zi, cu ocazia unei acțiuni desfășurată în vederea verificării respectării obligațiilor impuse persoanelor supravegheate prin măsurile preventive instituite față de acestea, a fost depistat un tânăr de 21 de ani, din Budacu de Jos, care nu a respectat măsura arestului la domiciliu. Acesta a părăsit nejustificat imobilul stabilit pentru executarea măsurii și s-a deplasat până la un magazin situat la aproximativ 500 m față de locuința sa.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au sesizat organele judiciare pentru înlocuirea măsurii arestului la domiciliu.