IPJ: Buletin de presă

Condamnat la aproape 2 ani de închisoare pentru conducere fără permis

La data de 22 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Bistrița, împotriva un bărbat din Bistrița.

Bistrițeanul, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la 1 an, 6 luni și 173 de zile de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

A fost încarcerat de polițiștii de la Investigații Criminale în penitenciarul Bistrița.

Nu s-a asigurat corespunzător la o trecere la nivel cu calea ferată și a fost acroșat de tren

Polițiștii de la Postul de Poliție Comunal Salva s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de conducere fără permis.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, la data de 22 mai a.c., pe drumul național 17D, în localitatea Salva, a avut loc un accident rutier care s-a soldat doar cu pagube materiale. Astfel, la o trecere la nivel cu calea ferată din localitate, un autoturism a fost acroșat de trenul nr. 4111 care circula pe relația Sighetul Marmației-Cluj Napoca. Ulterior, conducătorul auto a plecat de la fața locului.

În urma verificărilor, acesta a fost identificat ca fiind un tânăr în vârstă de 18 ani, din Suplai. Totodată, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

Nu circulaţi cu bicicleta atunci când vă aflați sub influenţa băuturilor alcoolice!

La data de 22 mai a.c., în municipiul Bistrița a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din Bistrița.

Conform verificărilor efectuate la fața locului, a rezultat faptul că acesta, în timp ce se deplasa cu bicicleta, din cauza consumului de alcool, s-a dezechilibrat și a căzut, accidentându-se.

A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.         

Pentru a vă putea bucura de o plimbare în siguranță cu bicicleta, polițiștii vă mai recomandă:

  • Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!
  • Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană!
  • Atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!
  • Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
  • Purtaţi o cască de protecţie omologată!
  • Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare);
  • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
  • La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!
  • Ca să puteți conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoaşteți regulile de circulaţie și să fiți echipați regulamentar;
  • În condiţii de vizibilitate slabă este obligatoriu să purtați vestă fluorescent reflectorizantă, iar bicicleta să fie prevăzută în faţă cu lumina albă, iar în spate cu lumină roşie;

Conducea un autoturism fără să dețină permis

La data de  23 mai a.c., cu ocazia activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au oprit pentru control un autoturism care circula pe drumul național 17, între localitățile Reteag și Ciceu-Mihăiești.

A fost identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr de 20 de ani, din Reteag, iar cu ocazia verificărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotetst a fost de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Plasat în Arestul IPJ BN pentru 24 de ore, cercetat pentru furturi și tentativă la tâlhărie calificată

La data de 24 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus prin ordonanță reținerea pentru 24 de a unui tânăr de 18 ani, din Viișoara, cercetat pentru tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată și furt. Acesta se află în Arestul IPJ BN și va fi prezentat, în cursul acestei zile, Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii arestării preventive pentru 30 de zile.

Sâmbătă, 24 mai, în jurul orei 14.50, tânărul a fost surprins de o femeie într-un apartament din Bistrița, în timp ce încerca să sustragă bunuri. În încercarea de a scăpa, a împins-o și a lovit-o de balustradă pe femeie, după care a fugit.

Polițiștii de la Investigații Criminale, cu sprijinul colegilor de la Biroul de Ordine Publică l-au depistat, la scurt timp, pe o stradă din Bistrița și l-au condus la sediul Poliției Municipiului Bistrița, pentru audieri. Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în perioada 04/05 ianuarie – 14 mai 2020, acesta ar fi pătruns în alte 3 apartamente de unde ar fi sustras bunuri în valoare totală de 3.300 lei.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale l-au reținut pentru 24 de ore și continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestuia și a recuperării prejudiciilor.

UPDATE: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/1-34-mg-l-alcool-pur-in-aerul-expirat-valoarea-indicata-de-aparatul-etilotest-in-cazul-unui-barbat-din-livezile-oprit-si-verificat-in-trafic-de-politisti

La data de 24 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier au dispus prin ordonanță reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 44 de ani, din Cușma, comuna Livezile, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă, iar cercetările vot fi continuate de către polițiști în cadrul dosarului penal de conducere cu alcoolemie.

Băut, conducea un autoturism, dar a fost oprit la timp de polițiștii din Năsăud

La data de 24 mai a.c., polițiștii rutieri din Năsăud l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 60 ani, din Feldru, care conducea un autoturism pe drumul național 17D, prin localitatea Feldru.

Cu ocazia testării, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.