IPJ: Buletin de presă

Puteau fi accidente rutiere, dar au fost opriți la timp de polițiști …patru dosare penale întocmite pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

La data de 26 mai a.c., pe drumul național 17C, în localitatea Coșbuc, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 47 de ani, din localitate, care conducea un motoscuter.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere, iar cu ocazia testării, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis și cu alcoolemie.

La aceeași dată, pe drumul național 17D, în localitatea Feldru, a fost oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de bărbat în vârstă de 57 de ani, din localitate.

Valoarea indicată de aparatul etilotest cu ocazia testării a fost de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie, cercetările fiind continuate de polițiștii Secției 6.

De asemenea, aseară, în jurul orei 23.00, pe drumul județean 172, polițiștii au depistat-o și oprit-o în trafic pe o minoră de 17 ani, din Mintiu Gherlii care conducea un autoturism pe raza localității Florești, deși nu avea acest drept. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis.

În dimineața de 27 mai, în jurul orei 01,00, cu ocazia activităților preventive și de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat pe un tânăr de 22 de ani, din Șieuț, care conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

Tânărul a fost oprit în trafic pe raza localității Cepari, iar cu ocazia testării, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 1,19  mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat faptul că acesta are retras permisul de conducere, având dreptul de conducere suspendat. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

UPDATE: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/a-sustras-un-autoturism-pe-care-ulterior-l-a-avariat

În continuarea cercetărilor demarate, la data de a data de 26 mai a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a dispus plasarea sub control judiciar, pentru următoarele 60 de zile, față de un tânăr de 19 ani, din Rodna.

La data de 25 mai a.c., tânărul fusese reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere cu alcoolemie.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

Nu a respectat prevederile legale referitoare la deținerea armelor neletale și s-a ales cu dosar penal

La data de 26 mai a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ”nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, infracțiune prevăzută de art. 342 din Codul Penal.

Cu ocazia primelor verificări efectuate, a rezultat faptul că, un bărbat în vârstă de 65 de ani a deținut fără drept, la domiciliul său din localitatea Pinticu, o armă neletală cu destinația autoapărare. Bărbatul fusese autorizat să dețină, să poarte și să folosească arme și muniții neletale până la data de 28 ianuarie a.c., dată la care i-a expirat valabilitatea permisului de port armă. Ulterior, din cauză că nu îndeplinea condițiile pentru prelungirea permisului, acesta a fost notificat să depună arma și muniția aferentă la un armurier autorizat, în termen de 30 de zile.

Întrucât nu respectat obligațiile impuse, polițiștii au ridicat arma și muniția aferentă în vederea continuării cercetărilor și au întocmit dosar penal.

Doi tineri din Telciu au fost depistați de polițiști încălcând măsura izolării la domiciliu

La data de 27 mai a.c., ora 03.00, cu ocazia activităților de patrulare desfășuarte, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat și legitimat pe un tânăr de 30 de ani, din Telcișor, iar cu ocazia verificărilor, au constatat faptul că acesta a încălcat măsura izolării la domiciliu, fiind depistat la o distanță de aproximativ 3 km de locuință. A fost sancționat contravențional și plasat în carantină instituționalizată, sub pază.

Totodată, în această dimineață, cu ocazia acțiunilor de monitorizare a traficului rutier, a fost oprit un autoturism care circula prin localitatea Telcișor. Cu ocazia verificărilor, a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din localitate, pasager în autoturismul oprit pentru control. Acesta avea obligația de a nu părăsi locația stabilită, încălcând astfel măsura izolării la domiciliu impusă. A fost sancționat contravențional și plasat în carantină instituționalizată, sub pază.