IPJ: Buletin de presă

POLIȚIȘTII SECȚIEI 1 POLIȚIE RURALĂ BISTRIȚA I-AU DEPISTAT ȘI  OPRIT LA TIMP! Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, depistate în  flagrant, de polițiști.

La data de 2 iunie a.c., cu ocazia acțiunilor preventive și de monitorizarea a traficului rutier, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit, pentru control, un moped care circula pe drumul județean 173C, prin localitatea Budacu de Jos.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că vehiculul nu este înregistrat sau înmatriculat, iar conducătorul auto, un minor de 16 ani, din localitate, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și fără permis.

Totodată, pe drumul județean 172G, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula prin localitatea Budacu de Jos. A fost identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 63 de ani, din localitate, care nu deține permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, tot ieri, pe drumul județean 154C, prin localitatea Sebiș, polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 22 ani care conducea un autoturism, deși nu deținea permis pentru vreo categorie de autovehicule.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără  permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști.

La data de 2 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Tribunalul Bistrița-Năsăud, împotriva unui bărbat de 46 de ani, din Rebrișoara.

Acesta a fost condamnat la 8 ani și 7 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de  înșelăciune, evaziune fiscală și delapidare. Bărbatul a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/tanar-retinut-pentru-24-de-ore-cercetat-pentru-lovire-sau-alte-violente

Ladata de 2 iunie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a tânărului de 25 de ani, cercetat pentru lovire sau alte violențe, iar cercetările sunt continuate de către Poliția Municipiului Bistrița.