IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Infracțiuni flagrante, depistate de polițiști, cu ocazia acțiunilor de monitorizare a traficului rutier,desfășurate în acest sfârșit de săptămână.

În acest sfârșit de săptămână polițiștii din Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni preventive pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Totodată, în vederea prevenirii producerii de accidente rutiere,o atenție deosebită a fost acordată monitorizării traficului rutier. Astfel, cu ocazia acțiunilor, mai mulți conducători auto au fost opriți în trafic, pentru verificări, iar pentru neregulile grave, s-au ales cu dosare penale.

 Exemplificăm:

La data de 6 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat și oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe o stradă din Prundu Bârgăului. La volan a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Mureșenii Bârgăului, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 5 iunie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară care circula pe drumul județean 172D, prin Bistrița Bârgăului.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că șoferul acesteia, un tânăr de 25 de ani, din Mijlocenii Bârgăului are dreptul de a conduce suspendat. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările pentru  conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 6 iunie a.c., pe un drum comunal din localitatea Tărpiu, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe un tânăr de 15 ani, din Tărpiu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma celor constatate s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

***

La data de 7 iunie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința l-au depistat și orpit în trafci, pentru control, pe un bărbat de 29 de ani, din Lechința. Acesta conducea un autoturism pe drumul județean 172E, prin localitatea Lechința, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 7 iunie a.c., polițiștii din Beclean l-au oprit în trafic, pe drumul național 17, pe raza localității Șieu Măgheruș, pe un bărbat de 49 de ani, din Braniștea, care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 8 iunie a.c., în Rodna, polițiștii Secției 7 l-au depistat pe un bărbat de 34 de ani, din Rodna, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere valabil pentru vreo categorie de autovehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-au recoltat probe biologice.

În continuare se efectuează cercetări de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunilor conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

***

La data de 8 iunie a.c., polițiștii din Beclean l-au oprit pe drumul național 17, în Beclean, pe un bărbat de 37 de ani, din Uriu, care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate două mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiuni pentru verificarea respectării obligațiilor impuse persoanelor supravegheate prin măsurile preventive, desfășurate de polițiștii de la Investigații Criminale.

Pentru nerespectarea obligațiilor impuse, riscă arestarea preventivă

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au organizat și desfășurat acțiuni în scopul verificării respectării obligațiilor impuse persoanelor supravegheate prin măsurile preventive instituite față de acestea.

Astfel, au fost verificate 12 persoane aflate în arest la domiciliu și 4 persoane plasate sub control judiciar. Cu ocazia acțiunilor, a fost depistat în afara locuinței, un tânăr de 21 de ani, din Budacu de Jos, care nu respecta obligațiile impuse prin măsura preventivă a arestului la domiciliu. Având în vedere cele constatate, polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare au înaintat Judecătoriei Bistrița o sesizare motivată cu privire la înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu, cu măsura preventivă a arestului preventiv.

Persoană dispărută, găsită de polițiști

La data de 6 iunie a.c., polițiștii au fost alertați cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Slătinița, cu probleme de sănătate, a plecat de acasă și nu mai poate fi contactat.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au demarat de îndată activitățile în vederea găsirii acestuia, fiind dispusă căutarea la nivel național a bărbatului. În scurt timp, a fost găsit pe raza municipiului Bistrița și încredințat familiei.

În arest pentru 24 de ore, după ce a pus în pericol siguranța circulației pe drumurile publice

La data de 6 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei tinere de 21 de ani, din Monor, care locuiește efectiv în Bistrița, cercetată pentru infracțiuni la regimul rutier. Ulterior, a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa care a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat-o pe tânără, cu ocazia acțiunilor preventive desfășurate, conducând un autoturism, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. A fost oprită în trafic, pe raza municipiului Bistrița, la data de 6 iunie a.c., iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În autoturism se mai afla și o altă tânără, de 26 de ani, din Bistrița, care i-ar fi încredințat autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice, deși știa că nu deține permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis, conducere cu alcoolemie și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere și se află sub influența alcoolului.

Cercetări efectuate de polițiștii Secției 3 într-un dosar penal de lovire sau alte violențe și infracțiuni la regimul rutier

La data de 6 iunie a.c., un tânăr de 22 de ani, din Șieu Măgheruș a sesizat prin 112 faptul că ar fi fost agresat de un bărbat de 28 de ani, pasager într-un autoturism cu care se deplasa din localitatea Cristur Șieu spre localitatea Șieu. Autoturismul în cauză era condus de un bărbat de 37 de ani, din Cristur Șieu.

Polițiștii Secției 3 Poliției Rurală Lechința au întocmit dosar penal, iar în urma primelor verificări efectuate a reieșit faptul că tânărul de 22 de ani ar fi ajuns în localitatea Cristur Șieu cu un autoturism pe care l-ar fi condus, deși nu deține permis de conducere și consumase alcool. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,96 mg./l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor delovire sau alte violențe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

NU CIRCULAŢI CU BICICLETA ATUNCI CÂND VĂ AFLAȚI SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE! RISCAȚI SĂ FIȚI IMPLICAȘI ÎN ACCIDENTE RUTIERE!

La data de 6 iunie a.c., un bărbat de 47 de ani, din Lechința a ajuns la spital după ce s-a accidentat cu bicicleta. Polițiștii Serviciului Rutier ajunși la fața locului au constat faptul că acesta se deplasa cu bicicleta prin localitatea Lechința, iar la un moment dat, cel mai probabil din cauza consumului de alcool, s-a dezechilibrat și a căzut. Rezultatul testării  cu aparatul etilotest a fost de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 870 de lei. Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă.

****

La data de 7 iunie a.c., un alt bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Nușeni, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe drumul județean 171/I,  pe raza localității Vița, a pierdut controlul direcției de deplasare și a căzut. În urma accidentului, a fost rănit și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a 0,42 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Continuă cercetările pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Depistat de polițiștii din Sângeorz-Băi la scurt timp după ce a acroșat un autoturism parcat și a plecat de fața locului

La data de 7 iunie a.c., polițiștii  au fost sesizați, prin SNUAU 112, de către o femeie de  47 de ani, din Sângeorz-Băi, despre faptul că mașina i-a fost avariată de către un alt autoturism, iar conducătorul acestuia a plecat de la fața locului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat și oprit în trafic un autoturism care prezenta avarii în partea dreapta-față. Au identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr de 23 de ani, din Maieru, iar acesta este bănuit că fi acroșat un autoturism parcat în afara părții  carosabile, provocându-i avarii.

Bărbatul fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

În arest, după ce a încercat să fure bunuri

La data de 8 iunie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 24 de ani, din Bistrița, bănuit de furt și tentativă la infracțiunea de furt.

Polițiștii îl bănuiesc de faptul că, împreună cu un minor de 14 ani ar fi încercat să sustragă bunuri din beciul unei scări de bloc, fiind surprinși de o femeie de 39 de ani, din Bistrița, care a anunțat Poliția.

Cercetările în acest caz continuă de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale, în vederea documentării întregii activități infracționale a acestora.

Depistat cu substanțe interzise

La data de 9 iunie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe o stradă din Sângeorz-Băi și în care se aflau mai multe persoane. Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constat faptul că numărul provizoriu de înmatriculare aplicat are valabilitatea expirată.

Totodată, în urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit un recipient din plastic care conținea o substanță, de origine vegetală, de culoare verzuie, susceptibilă a avea efect psihotrop și care au fost ridicată în vederea continuării verificărilor. A fost identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr de 24 de ani, din Feldru.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice care vor stabili dacă a consumat sau nu substanțe psihoactive.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, înaintat structurii competente.