IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Tânăr urmărit internațional, depistat de polițiștii de la Investigații Criminale și Secția 6 Poliție Rurală Năsăud

La data de 12 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, împreună cu polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat pe un tânăr de 22 de ani, din Salva, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind cercetat pentru comiterea  infracțiunilor de furt comis în bandă și falsificare de documente, pe teritoriul Germaniei.

Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus reținerea acestuia pe o durată de 24 de ore și, ulterior, Curții de Apel Cluj,  care a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, urmând a fi predat autorităților din Germania, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Autorul unui furt, identificat de polițiștii din Teaca și Milaș

La data de 12 iunie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii de la posturile de poliție Teaca și Milaș au identificat un bărbat de 31 de ani, din Orosfaia, bănuit de comiterea unui furt.

Astfel, din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în noaptea de 21 mai a.c., acesta ar fi sustras de la ferma unui bărbat o motopompă care era montată pe o fântână situată în extravilanul localității Ocnița.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal de furt calificat întocmit, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bărbatului și recuperării prejudiciului.

Siguranța traficului rutier, prioritate a polițiștilor Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului

La data de 13 iunie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Prundu Bârgăului l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 17 ani, din Josenii Bârgăului, care conducea un autoturism, deși nu avea acest drept.

Tânărul ar fi luat autoturismul fratelui său, fără știrea acestuia, fiind depistat și oprit pe drumul național 17, pe raza localității Susenii Bârgăului.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta se află sub influența alcoolului, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind efectuate de către polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului.

***

La data de 13 iunie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Dosarul a fost întocmit ca urmare a neregulilor constatate cu ocazia acțiunilor de monitorizarea a traficului rutier când, pe raza localității Bistrița Bârgăului, a fost depistat un bărbat de 39 de ani, din localitate, care conducea un autoturism deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, autoturismul în cauză nu avea numere de înmatriculare valabile. Cercetările continuă.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a unui șofer de camion: 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 13 iunie a.c., polițiștii din Beclean au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Piatra, pe drumul național 17D, un camion s-a răsturnat.

La fața locului, polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto în persoana unui bărbat de 49 de ani, din Sânandrei, județul Timiș. Conform verificărilor, acesta a pierdut controlul autoutilitarei într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga și s-a răsturnat pe carosabil.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest, a fost de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Polițiștii Biroului Rutier l-au reținut pentru 24 de ore pentru că a pus în pericol siguranța traficului rutier

La data de 14 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au reținut pentru 24 de ore pe un bărbat de 30 de ani pe care îl cercetează pentru infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe o stradă din Bistrița, la data de 13 iunie a.c., ocazie cu care au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-au recoltat mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate pentru conducere cu alcoolemie și fără permis, iar în cursul acestei zile va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Nereguli în trafic, dosare penale întocmite de polițiști.         

La data de 12 iunie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 52 de ani, din Poienile Zagrei, care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Bărbatul a fost depistat pe raza localității Nimigea de Jos, pe drumul județean 172, iar in urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,83 mg/l alcool în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului.

****

La data de 14 iunie a.c., pe drumul județean 172E, în localitatea Lechința, polițiștii l-au oprit pentru control pe un tânăr de 23 de ani, din localitatea Enciu care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

********/*********

La data de 15 iunie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 22 de ani, din Rodna, care conducea un autoturism pe o stradă din localitate.

A fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul testării a fost de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.