IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Valoare record înregistrată cu aparatul etilotest pentru un biciclist.

La data de 16 iunie a.c., a fost sesizat prin 112 un accident rutier care a avut loc pe drumul județean 172G, pe raza localității Satu Nou. La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 45 de ani, din localitate, care se deplasa cu bicicleta, din cauza consumului de alcool, a căzut, accidentându-se.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 1,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru   vătămare corporală din culpă.   

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/politistii-biroului-rutier-l-au-retinut-pentru-24-de-ore-pentru-ca-a-pus-in-pericol-siguranta-traficului-rutier

La data de 16 iunie a.c., bărbatul de 30 de ani, din Bistrița, reținut pentru 24 de ore și cercetat de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier, a fost prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier pentru săvârșirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Bănuită de comiterea unui furt, 80% din prejudiciu a fost recuperat

La data de 16 iunie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au identificat o tânără de 16 ani, bănuită de comiterea unui furt din locuință. Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în perioada 4-16 mai 2020, aceasta ar fi pătruns într-un imobil din Pintic, de unde ar fi sustras electronice și obiecte de îmbrăcăminte.

Valoarea bunurilor sustrase se ridică la aproximativ 2500 de lei, 80% dintre acestea fiind recuperate de polițiști și urmează a fi restituite păgubitului.

În acest caz, cercetările sunt continuate de Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Conducere cu alcoolemie cercetată de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința

La data de 17 iunie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința l-au depistat și oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Corvinești, care conducea un autoturism pe drumul județean 172, prin localitatea Corvinești.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool în aerul expirat. Ca urmare a celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.