IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Acțiuni preventive pe mai multe linii, desfășurate de polițiști în Năsăud

La data de 18 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii Serviciului de Ordine Publică și cei ai Poliției Orașului Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea delictelor silvice, dar și pe linie rutieră.

Totodată, polițiștii de la Investigații Criminale au efectuat verificări la persoane față de care au fost dispuse măsuri preventive, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli.

Acțiunile au fost desfășurate pe raza orașului Năsăud, iar cu această ocazie au fost legitimate și verificate aproape 90 de persoane și au fost oprite pentru control, în trafic, peste 40 de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.255 lei. Din totalul acestora, 8 sancțiuni, în valoare de 2755 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea OUG 195/2002 și una, în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea Legii 61/1991.

Totodată, au mai fost aplicate 2 sancțiuni, în valoare de 6000 lei, pentru nerespectarea Legii 171/2010 și a fost confiscat material lemnos transportat ilegal, în valoare de 3666 de lei.

Infracțuni rutiere, constatate în flagrant, în localitățile Șanț și Teaca

La data de 19 iunie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat în flagrant, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 173, în localitatea Pinticu, pe un tânăr de 23 de ani care se afla sub influența alcoolului.

Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și se află sub influența alcoolului. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost transportat la spital în vederea recoltării de probe de sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Totodată, la data de 18 iunie a.c., pe o stradă din localitatea Șanț, polițiștii l-au depistat și oprit în trafic pe un tânăr de 25 de ani, din Rodna care conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv, respectiv 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma celor constatate, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.