IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

În urma propunerilor formulate de polițiștii de la Supravegheri Judiciare, un tânăr a ajuns în arest pentru 30 de zile

A fost arestat preventiv pentru 30 de zile tânărul de 21 de ani, din Budacu de Jos, care a fost depistat de polițiștii de la Supravegheri Judiciare în afara locuinței, nerespectând astfel obligațiile impuse prin măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Astfel, în urma sesizărilor formulate de către polițiștii de la Supravegheri Judiciare, la data de 19 iunie a.c., Judecătoria Bistrița a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Tânărul rămâne în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă pentru următoarele 30 de zile.

Reținut pentru 24 de ore de polițiștii Biroului de Investigații Criminale

La data de 19 iunie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus reținere pentru 24 de ore a unui bărbat de 37 de ani, din Sângeorz-Băi, cercetat pentru furt calificat. O zi mai târziu a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 20 iunie 2020.

Bărbatul a fost surprins de către un angajat al unei societăți comerciale din Bistrița, la scurt timp după ce a sustras suma de 5500 de lei, dintr-un birou al societății respective. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale.

Rezultatele acțiunilor pe linie rutieră, desfășurate de polițiști:depistați înainte să fie implicați în evenimente rutiere grave

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră acționează în permanență pentru siguranța traficului rutier, prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Acțiunile rutiere din ultimele zile au avut scopul de a crește gradul de siguranță rutieră prin depistarea în trafic a tuturor celor care încalcă regulile de circulație și pun în pericol siguranța atât a lor, cât și a celorlalți participanți la trafic. Astfel, au fost depistate în trafic mai multe persoane care au încălcat regulile de circulație și, pentru faptul că au pus în pericol siguranța traficului rutier, s-au ales cu dosare penale.

Exemplificăm:

La data de 19 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 51 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism pe raza municipiului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie și continuă cercetările în acest caz.

****

La data de 19 iunie a.c., un bărbat de 34 de ani, din Sângeorz-Băi, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Sângeorz-Băi, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.

****

La data de 20 iunie a.c., cu ocazia acțiunilor preventive și de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Biroului Rutier au oprit-o pentru control pe o tânără de 26 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism pe raza municipiului.

Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost testată cu aparatul DRUG TEST 5000, rezultatul fiind pozitiv și a fost condusă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

****

La data de 21 iunie a.c., polițiștii l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 60 ani, din Bistrița, care conducea un autoturism pe drumul național 17, prin localitatea Unirea.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Biroul Rutier, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

****

La data de 21 iunie a.c., o patrulă de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi l-a oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr de 20 de ani, din oraș care conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă de Poliția orașului Sângeorz Băi, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/infractuni-rutiere-constatate-in-flagrant-in-localitatile-sant-si-teaca

La data de 19 iunie a.c., un tânărde 23 ani, din Pinticu, a fost reținut de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, după ce a fost depistat în trafic, la volanul unui autoturism, deși nu deține permis de conducere și se afla sub influența alcoolului.

Ulterior, a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertății din cadrul Judecătoriei Bistrița, iar față acesta a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20 iunie 2020. Cercetările în acest caz continuă de către polițiștii de la Secția 1.

Dosar penal pentru mai multe infracțiuni, cercetări efectuate de polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului

La data de 20 iunie a.c., polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și distrugere, în cadrul căruia efectuează cercetări.

În urma primelor verificări efectuate, a reieșit faptul că un bărbat de 33 de ani, din Mijlocenii Bârgăului, a condus un autoturism care nu-i aparține, fără acordul proprietarului. Totodată, din cauza unor discuții în contradictoriu, acesta ar fi împins hoverboard-ul pe care se afla o minoră de 14 ani, care a căzut în albia unui pârâu.

La fața locului, polițiștii l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

Nu conduceți dacă ați consumat alcool!

La data de 20 iunie a.c., pe drumul național 17D, în Sângeorz-Băi, a avut loc un accident rutier în urma căruia un bărbat de 38 de ani, din Ilva Mică, care se deplasa pe motocicletă, a fost rănit.

Acesta nu ar fi păstrat o distanța corespunzătoare și a intrat în coliziune cu un autoturism care circula în fața sa și care era condus de un bărbat de 31 de ani, din Bistrița.

Motociclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul conducătorului auto, rezultatul testării a fost negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și continuă cercetările.