IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

În toate localitățile afectate de precipitații și fenomene meteo nefavorabile, polițiștii de la Rutieră, secțiile și posturile de poliție arondate au acționat în sprijinul cetățenilor

Polițiștii de la secțiile de Poliție 1, 2, 3 și 7, precum și de la posturile de poliție arondate au intervenit și au acordat sprijin cetățenilor din mai multe localități afectate de vremea rea. Astfel, în urma precipitațiilor abundete și fenomenelor meteo înregistrate, pe mai multe drumuri din județ s-a circulat cu dificultate, iar polițiștii au acționat pentru siguranța participanților la trafic.

Astfel, pe strada Mihai Viteazu și strada Podgoriei, la intersecția cu Valea Ghinzii, din municipiul Bistrița, traficul rutier a fost blocat, iar circulația dirijată și deviată de către  polițiștii din cadrul Biroului Rutier, Biroului de Ordine Publică și Poliția Locală Bistrița.

În sprijinul localnicilor din Jelna au acționat polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița care au ajutat la întărirea șanțurilor de pe marginea drumului județean 173 G.  Traficul rutier a fost îngreunat, iar la fața locului circulația a fost dirijată.

În Mureșenii Bârgăului, mai multe căi de acces către drumul național 17 au fost blocate, iar polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului și cei ai Serviciului Rutier au intervenit acordând sprijin pentru decongestionarea, dirijarea și restricționarea traficului rutier.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au intervenit pe drumurile județene 162, în zona unui pod unde, ca urmarea a fenomenelor meteo, traficul rutier a fost restricționat și circulația dirijată pe o bandă. De asemenea, au intervenit pentru fluidizare pe drumul național 16, în Silivașu de Câmpie, unde circulația a fost îngreunată din cauza precipitațiilor abundente.

La intrarea în localitatea Rodna dinspre Anieș, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au intervenit pe drumul național 17D, unde s-a circulat pe o singură bandă, pe o distanță de aproximativ 50 m. În comuna Măgura Ilvei, drumul județean172 D a fost blocat la intersecția cu Podul de Fier, fiind acoperit de apă pe o suprafață de 250m, iar la intersecția cu drumul comunal Măgura Ilvei, pârâul Rodna a ieșit din albie acoperind o suprafața de 200m de drum.  

Polițiștii Biroului Rutier acționează 24/24 de ore pentru siguranța celor care respectă regulile de circulație și tragerea la răspundere a celor care nu

La data 23 iunie a.c., cu ocazia acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 36 de ani, din Slătinița, care conducea un autoturism pe raza municipiului.

Rezultatul testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a fost de 0,65 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de probe de sânge. În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și continuă cercetările.

La data de 24 iunie a.c., polițiștii l-au depistat pe un tânăr de 19 ani, din Negrilești, în timp ce conducea un autoturism prin Bistrița, deși consumase alcool. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Și în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Rezultat pozitiv, respectiv 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost valoarea indicată de aparatul etilotest în cazul unui bărbat de 32 de ani, din Bistrița, depistat de polițiști în trafic.

Acesta conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița când a fost depistat și oprit pentru control de polițiștii Biroului Rutier Bistrița. S-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

 Polițiștii Biroului de Ordine Publică au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat care a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa

Aseară, ca urmare a sesizări, polițiștii Biroului de Ordine Publică au întocmit un dosar penal pentru săvârșireainfracțiunii de nerespectare a ordinului de protecţie și continuă cercetările în acest sens.

Cu ocazia verificărilor efectuate la fața locului s-a constatat faptul că o femeie de 31 de ani, din Bistrița, care se afla în locuința sa, a fost jignită și amenințată de soţ, un bărbat de 38 de ani, din municipiu, împotriva căruia este în vigoare un ordin de protecție, emis de către Judecătoria Bistriţa.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșireainfracțiunii de nerespectare a ordinului de protecţie, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea luării unei măsuri preventive.