IPJ: Buletin de presă

Acțiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID-19: zeci de polițiști și polițiști locali, în colaborare cu  jandarmi au efectuat controale și verificări de specialitate, pe raza orașelor Bistrița și Năsăud.

Verificările echipelor constituite au vizat prevenirea și limitarea răspândiriivirusului SARS-Cov2 prin respectare a măsurilor dispuse în contextul actual al stării de alertă. O atenție deosebită a fost acordată informării și verificării în legătură cu portul măștilor sanitare de protecție în locațiile agenților economici care prestează activități comerciale de servire. Totodată, s-a acționat pentru asigurarea respectării măsurilor, în cazul preparării, comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor.

Astfel, au fost verificate 62 de societăți comerciale și mai multe persoane fizice, iar cu ocazia neregulilor constatate au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11935 lei. Din totalul acestora, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 2 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 și 3 pentru nerespectarea Legii 12/1990. Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni pentru abateri la regimul rutier.

Acțiunile de acest gen vor fi intensificate în perioada următoare, pe raza întregului județ. La activitățile de ieri au participat polițiști din cadrul serviciilor de Ordine Publică, Investigații Criminale, Investigații a Criminalității Economice, Poliției municipiului Bistrița și Poliției orașului Năsăud, elevi aflați în practică, polițiști locali și jandarmi.

Aveți grijă de dumneavoastră și de cei dragi! Respectați toate recomandările privind conduita responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19.

Mobilizarea forțelor de ordine, familie și voluntari pentru găsirea unei femei în vârstă, dispărută de acasă

La data de 24 iunie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, împreună cu polițiști de la formațiunile Investigații Criminale și Criminalistic din cadrul Poliției Năsăud, jandarmi și voluntari au desfășurat căutări pentru găsirea unei femei în vârstă de 82 de ani, dispărută de acasă.

Femeia locuiește împreună cu familia în Rebrișoara – Gersa I, iar dispariția de la domiciliu a acesteia a fost semnalată în jurul amiezii. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus și căutarea la nivel național a acesteia.

În urma căutărilor, femeia a fost găsită în scurt timp, în stare de semiconștiență, la aproximativ jumătate de km de casă, într-un loc cu vegetație înaltă. Aceasta a fost preluată de echipajele medicale și transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.