IPJ: Buletin de presă

Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiști

La data de 2 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de către Judecătoria Bistrița, la data de 2 mai a.c.

Astfel, doi bărbați de 30 de ani, respectiv 36 de ani, ambii din Bistrița au fost condamnați la 3 ani și 8 luni de închisoare fiecare, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, șantaj și lipsire de libertate.

Cei doi au fost încarcerați în Penitenciarul Bistrița.

O tânără aflată în arest la domiciliu și care nu a respectat obligațiile impuse riscă să ajungă în arestul IPJ BN

La data de 2 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au efectuat un control inopinat la domiciliul unei inculpate de 20 ani, din Sigmir, aflată în arest la domiciliu. Cu această ocazie au constatat faptul că tânăra a încălcat obligațiile impuse prin încheierea penală, nefiind găsită la domiciliu.

Având în vedere nerespectarea obligațiilor măsurii arestului la domiciliu, polițiștii au înaintat către Tribunalul Bistrița-Năsăud o sesizare motivată cu propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a arestării preventive.

Update: Doi bărbați bănuiți de comiterea unor infracțiuni la regimul armelor și munițiilor au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore

La data de 2 mai a.c., cei doi bărbați bănuiți de comiterea unor infracțiuni la regimul armelor și munițiilor și care au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore au fost prezentați parchetului care a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea unității de parchet competente.

Accident rutier cu pagube materiale, produs de o tânără aflată sub influența băuturilor alcoolice

La data de 3 mai a.c., o tânără de 23 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism pe strada Dornei din municipiu, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar, în apropierea unui imobil. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Fiind testată cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de aproape 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condusă la spital pentru prelevarea unor mostre de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.