IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Bărbat reţinut pentru 24 de ore şi plasat sub control judiciar pentru furtul unei biciclete

La data de 26 iunie a.c., un bărbat în vârstă de 43 ani, din  Reteag, a fost reţinut pentru 24 de ore, de către poliţişti, după ce a furat, din Beclean, o bicicletă in valoare de 1.400 lei.

Bicicleta a fost recuperată, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de bărbat, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Ulterior, bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale.

Reţinut pentru 24 de ore pentru că a pus în pericol siguranța traficului rutier

În noaptea de 27 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic un bărbat în vârsta de 70 ani, din Josenii Bârgăului, ocazie cu care s-a constatat faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, autoturismul pe care acesta îl conducea, aparţinea unei consătene, plecată la muncă în Germania, fiind sustras de către bărbat chiar din curtea imobilului în care aceştia locuiau.

Cercetările sunt continuate pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt de folosință.

Un bărbat a fost arestat pentru 30 zile după ce a tâlhărit o femeie de 79 de ani din Nimigea de Jos

La data de 23 iulie a.c., politiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Năsăud, au fostsesizaţi prin apel 112, despre faptul că, persoane necunoscuteau sustras din locuinţa unei femei, în vârsta de 79 ani, suma de 36.000 lei.

In urma cercetărilor, a fost stabilit faptul că, un bărbat care efectua lucrări de reparaţii la imobilul persoanei vătămate împreună cu alte 3 persoane, profitând un moment de  lipsa femeii din locuinţă, i-a sustras suma de 36.000 lei. În  momentul în care a fost observat de către aceasta, bărbatul a agresat-o fizic pentru a păstra suma de bani și pentru a-și asigura scăparea.

În  cauză a fost deschis dosar penal pentru furt, barbatul fiind  reţinut 24 de ore,  iar în data de 28 iulie a.c., Judecătoria Năsăud a dispus măsura arestării preventive faţă de acesta, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, pentru o perioadă de 30 zile.

Un bărbat si-a pierdut viaţa în urma unei încercări nereuşite de traversare a râului Someş

În seara zilei de 26 iunie a.c., polițiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi prin apel 112 despre  dispariţia unui bărbat în vârstă de 66 ani, din Năsăud. Acesta a fost căutat de către fiul său, care i-a găsit maşina şi câteva obiecte personale, pe proprietatea sa, de lângă râul Someș, din Năsăud.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, Serviciul de Investigații Criminale, precum si alţi poliţişti din cadrul IPJ-Bistriţa-Năsăud, dar şi o echipă din cadrul I.S.U. – Bistriţa-Năsăud, în vederea efectuării de căutări.                 

Pe proprietatea bărbatului a fost identificată o tiroliană pentru traversarea râului, pe care a fost culisat un cărucior care se afla la mijlocul tirolianei, deasupra apei, de acesta fiind agățate o plasă și o umbrelă, recunoscute de fiul persoanei dispărute ca aparținând tatălui său.

Întrucât la acea dată, căutarea fost sistată datorită lăsării întunericului, în data de 27 iunie a.c., trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit pe malul drept al râului Someș.

Poliţiştii efectuează în cauză cercetări pentru ucidere din culpă, urmând a fi stabilită cauza decesului.

Nereguli în trafic, dosar penal întocmit de polițiști         

La data de 28 iunie a.c., un bărbat în vârsta de 52 de ani, din Bistriţa a fost depistat pe drumul naţional 17 (km 87), pe direcţia de mers Vatra-Dornei-Bistriţa, de către polițiștii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, în timp ce conducea sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,81 mg/l alcool în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.