IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Drug test: o tânără de 26 de ani, din Bistriţa, a fost reţinută la data de 30 iunie a.c. pentru 24 de ore, după ce a fost depistată în trafic în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului şi a altor substanţe psihoactive

În noaptea de 20 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat în trafic o femeie, în vârstă de 26 ani, din Bistrița, care a fost testată pozitiv cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost testată şi cu aparatul DRUG Test 5000, rezultatul fiind pozitiv şi de această dată, motiv pentru care a fost condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză se efectuează cercetări pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar conducătoarea auto a fost reţinută pentru 24 de ore, de către poliţiştii Biroului Rutier, urmând a fi prezentată, în data de 01.07.2020, Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

Dosar penal pentru un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Josenii Bârgăului, care a condus un autovehicul sub influenţa alcoolului

**La data de 30 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului, au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Mijlocenii Bârgăului, care conducea un autoturism pe raza localității Josenii Bârgăului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de peste 0,40 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.        

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional deoarece nu a putut prezenta, organelor de control, documentele sale de identitate şi ale autovehiculului condus.