IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Depistat de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sângeorz Băi și cei ai Secției 7, plasat în Arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud

La data de 8 iulie 2020, polițiștii de la Investigații Criminale Sângeorz-Băi și de la Postul de Poliție Comunal Ilva-Mică l-au depistat pe un bărbat de 41 de ani, din localitatea Ilva-Mică. Împotriva acestuia era emis un mandat de arestare preventivă din data de 3 iulie 2020 și care se sustrăgea măsurii.

Mandatul a fost emis de către Judecătoria Năsăud, bărbatul fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 24 iunie a.c., polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat din Ilva Mică, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier și plasat inițial în arest la domiciliu, a părăsit domiciliul și a încălcat cu rea-credință obligațiile impuse. Astfel, polițiștii au formulat propunere de înlocuire a măsurii dispuse, iar Judecătoria Năsăud a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 25 de zile.

Bărbatul a fost depistat într-un adăpost provizoriu, situat în extravilanul comunei Ilva-Mică și plasat de polițiști în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiștii de la investigații criminale

La data de 08.07.2020, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis împotriva unui bărbat din Dumitrița.

Mandatul a fost emis la data de 07.07.2020, de către Judecătoria Bistrița, acesta fiind condamnat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Bărbatul a fost încarcerat de polițiști în Penitenciarul Bistriţa.

Fără permis, depistat de polițiști în trafic

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe drumul comunal 37 B, prin localitatea Căianu Mare.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 20 de ani, din Spermezeu, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat faptul că acesta are drept de a conduce autovehicule suspendat.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În acest caz a fost întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru  săvârşirea  infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.