IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Năsăud: mobilizarea de forțe pentru găsirea unui tânăr dispărut

Zeci de polițiști, jandarmi și voluntari s-au implicat și mobilizat pentru găsirea unui tânăr de 19 ani, din Năsăud, a cărui dispariție a fost semnalată de către familie.

Ieri, 9 iulie a.c., polițiștii din Năsăud au fost sesizați cu privire la faptul că, în ziua de 6 iulie a.c., tânărul a plecat de acasă pentru a aduce animalele de pe câmp, dintr-o zonă aflată la limita cu localitățile Gersa și Coșbuc și nu a mai revenit.

Căutările s-au extins pe o suprafață mare de teren împădurit, greu accesibil, însă după aproximativ 5 ore de căutări tânărul a fost găsit la o stână de pe raza localității Coșbuc.

La căutări au participat polițiștii de la Poliția Orașului Năsăud, Secția 6 Poliție Rurală, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, jandarmi și voluntari de la Asociația 4×4 off Road. Totodată, au oferit ajutor și polițiști aflați în timpul liber care dețin vehicule pentru teren accidentat și cunosc zona.

DRUG TEST POZITIV- depistat de polițiștii Biroului Rutier

În noaptea de 9/10 iulie a.c., în urma activităților de monitorizare a traficului, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 28 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența unor substanțe psihoactive.

Autoturismul a fost oprit în trafic, pentru control, în jurul orei 02.25, iar în urma verificărilor efectuate, a fost identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr de 28 de ani, din Bistrița.

În urma testării șoferului cu aparatul DRUG TEST 5000 rezultatul a fost pozitiv și  a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice în vederea determinării substanțelor psihoactive consumate.

Polițiștii Biroului Rutier Bistrița au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Accident rutier cu pagube materiale, victimă colaterală

La data de 9 iulie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au depistat un bărbat care conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

Acesta a fost implicat într-un accident care a avut loc pe drumul comunal 38 D, în localitatea Lunca Sătească și care s-a soldat, din fericire, doar cu pagube materiale.

Conform verificărilor efectuate la fața locului, un tânăr de 24 de ani, din Hălmăsău, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Lunca Sătească spre Șendroaia, a intrat în coliziune cu un autoturism al cărui șofer efectua manevra de mers înapoi, ieșind de pe o stradă laterală.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0, 51 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul tânărului de 24 de ani și negativ pentru celălalt șofer, un bărbat din Târlișua. În cauză polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.