IPJ: Buletin de presă

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

Prejudiciul unui furt a fost recuperat de polițiștii de la Postul de Poliție Șieu Măgheruș și înapoiat păgubitului

La data de 14 iulie, în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de furt calificat, polițiștii de la Postul de Poliție Șieu-Măgheruș – Secția 4 Poliție Rurală Beclean au identificat 2 tineri de 14, respectiv 16 ani, bănuiți de comiterea faptei.

Cei doi minori, ambii din Arcalia sunt bănuiți că în decembrie 2019 ar fi sustras un polizor unghiular dintr-un garaj aferent unui imobil nelocuit și care aparține unui bărbat din aceeași localitate.

Bunul a fost recuperat de polițiști și înapoiat păgubitului, iar cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii din Șieu Măgheruș.

Coliziune cu alcool

Ieri, 14 iulie, în Bistrița a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate un autoturism și un autocamion. La fața locului, polițiștii au constatat faptul că șoferul autoturismului, un bărbat de 42 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Moldovei, ajuns într-un sens giratoriu, a fost acroșat de un autocamion care tracta o remorcă și care și-ar fi schimbat direcția de mers spre dreapta, pe strada Lucian Blaga.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.67mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 42 de ani. S-a întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere cu alcoolemie.

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 14 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Bistrița, împotriva unui bărbat de 33 de ani, din Salva.

Acesta a fost condamnat la 1 an și 3 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul  a fost încarcerat de polițiști în Penitenciarul Bistrița.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/dosar-penal-pentru-mai-multe-infractiuni

Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore și, în prezent, se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Bistrița-Năsăud. În cursul acestei zile vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști pentru protejarea unei tinere

La data de 14 iulie a.c., o tânără de 19 ani, din Bistrița, a solicitat ajutorul polițiștilor Biroului de Ordine Publică, fiind amenințată de fostul concubin.

Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că, în perioada mai – iulie 2020, un tânăr de 21 de ani, din Sărata, fost concubin al fetei, ar fi amenințat-o telefonic. Astfel, în urma celor constate, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu.

Cercetările în acest caz sunt efectuate de către Biroul de Ordine Publică, fiind întocmit dosar penal pentru amenințare.